Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johan Hedlund var influensasjuk och inte på plats i Borgeby när Drott förlorade och missade kvalet till Allsvenskan. Bild: Håkan Fredriksson

Drott missade kvalet – tränaren influensasjuk

Drott förlorade den avgörande matchen mot Ankaret och missar kvalet till Allsvenskan.
Hemma i Halmstad följde den influensasjuke tränaren Johan Hedlund sitt lag på nätet.
– Jag har hosta och ont i halsen. Jag ville inte riskera spelarnas hälsa, säger Johan.

Division 1 södra

Ankaret 26

Drott 23

(12-9)

Är det coronaviruset du råkat ut för?

– Det kan vara så. På företaget jag jobbar i Varberg har vi haft två personer som legat på sjukhus för coronasmittan och två andra är hemma i karantän, men det tas inga prover längre och därför vet jag inte om jag fått corona, säger Johan Hedlund.

Han fortsätter:

– Jag började känna mig dålig mitt i veckan och var inte med på den sista träningen. Men jag är inte orolig. Jag brukar klara influensor bra.

Därför var Thomas Sivertsson ensam på bänken i Borgeby när Drott skulle försöka säkra tredjeplatsen i ettan och ta sig till kval. Det räckte med en poäng för Halmstadlaget som hängde bra med fram till 8-8 då Ankaret gjorde ett ryck till 11-8.

Det skulle visa sig bli avgörande för efter pausen drygade skåningarna ut försprånget till som mest sex bollar vid 22-16 och elva minuter kvar att spela.

Drott snyggade till siffrorna, men kom aldrig riktigt nära utan förlorade med 26-23.

Därmed knep Ankaret kvalplatsen.

– Jag var tårögd när bussen började rulla ner mot Lund eftersom jag inte kunde vara med, men trots förlusten så har vi gjort en fantastisk säsong. Det var inte många som hade väntat sig att vi skulle sluta fyra i division ett.

Sivertsson håller med:

– Det känns rätt lugnt nu efteråt. Ankaret borta är en tuff match och vi provade allt för att ta oss i kapp. Vi får ju komma ihåg att målsättningen från början var att klara oss kvar.

Drott saknade bland andra kantspelaren Erik Ekstrand och ryggskadade Teodor Simonsson. Dessutom hade Emil Almander varit sjuk i veckan och orkade inte spela så mycket.

Hedlund och Sivertsson får nu blicka fram mot nästa säsong. Båda stannar kvar som tränare och hoppas kunna bygga vidare på det unga lag som kan bli riktigt bra i framtiden.

– Som det ser ut nu så får vi behålla alla. Vi har också lite nytt på gång, men där får jag vara hemlighetsfull ännu, säger Hedlund.

– Men vi hade inte tackat nej till några gamla drottare att fylla på med. De är jättevälkomna, slutar Sivertsson.

LÄS MER: Hagström redo att ta Drott till kvalspel

Fler lokala sportnyheter hittar du här