Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny skuld. HK Drott är sedan i juni avstängt från att boka idrottshallar i Halmstad arena för obetalda fakturor på drygt 200 000 kronor. Det måste betalas av snarast för tillgång till kommunens idrottshallar.

Drott måste betala av skuld för träning i Halmstad arena

HK Drott är sedan i juni avstängt från träning i Halmstad arena. Klubben måste betala av en skuld på 200 000 kronor, för hallhyra och matchavgifter, till kommunen innan föreningen åter får tillgång till idrottshallarna igen.

– Jag vet att vi har betalat in 70 000 kronor. Det har varit lite tomt på kontot, så vi har inte kunnat betala i tillräcklig fart. Vi är dock på rätt väg och hoppas vara tillbaka i Halmstad arena nästa vecka, säger Drotts ordförande Roger Wohlin. 

Drott har under en längre tid haft problem med ekonomin. Föreningen har drygt tre miljoner kronor i skulder till Halmstads kommun för ett reverslån från 2014 och för obetalda fakturor, där det i april 2016 skrevs en sexårig avbetalningsplan för de obetalda fakturorna till 2021. 

Men problemen är inte lösta. Drott ligger efter i avbetalningsplanen och upparbetade mellan april och december i fjol en ny skuld på drygt 200 000 kronor för förfallna fakturor. Drott har börjat betala av skulden - drygt 70 000 kronor - men inte hela och blev därmed i juni avstängt från att använda kommunens anläggningar.

– Vi fattade hösten 2016 ett beslut i nämnden som innebär att om en förening har obetalda fakturor som överstiger 50 000 kronor eller två förfallna fakturor, så får vuxenverksamheten i föreningen inte boka kommunala idrottshallar. Om man däremot befinner sig i en tillfällig likviditetsproblematik, så kan vi bevilja ett anstånd på sex månader, vilket vi beviljade för Drott. De reglerade dock inte skulden, säger Ola Magnusson, som är idrotts- och fritidschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun. 

Drott har under sommaren jobbat hårt för att få in pengar till att betala av skulden, men det har tagit lite längre tid än tidigare år. 

– Vi har jobbat hårt för att få in pengar, men vi har inte våra starkaste försäljningsmånader under sommaren. Det är många chefer på företag som är på semester, så det är lite svårt. Det tar sedan tid med fakturor och liknande efter det. Det gick även lite segare i år eftersom att herrarna åkte ner en division, samtidigt som det tog fart igen eftersom att damerna gick upp. Jag tror att damerna kan sälja bra. Vi kommer att lösa det, säger Wohlin. 

Drotts dam- och herrlag inledde i vanlig ordning försäsongsträningen utomhus och har därefter tränat inomhus i Slöinge, men planen är förstås att de så snart som möjligt ska träna i Halmstad arena igen. 

– Drott har under den senaste tiden börjat betala av sin skuld och om de kan visa att de har en plan som kan göra att man blir skuldfri inom väldigt kort tid, så är vi förstås öppna för en diskussion, säger Ola Magnusson.  

– Jag känner mig inte orolig. Vi kommer att lösa det. Det har varit lite långsammare, men det är inte så mycket kvar. Jag ska ha ett möte med Magnusson (Ola) på fredag, så vi kan visa att vi är på rätt väg, säger Roger Wohlin. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här