Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Drott-målvaktens udda VM-uppdrag – skådespelare

I Drott får han varken träna eller spela handboll just nu.
I stället syns målvakten Johan Gustafsson, 25, runt VM i Egypten – som reklamskådespelare.
– Det var en kul grej som dök upp bara, säger han.

Det är Halmstadföretaget AJ Produkter som har tagit Johan Gustafssons tjänster i anspråk.

I en reklamfilm riktad mot den norska marknaden som snurrar kring tv-sändningarna från VM syns han iklädd kostym ”målvaktsrädda” en flygande pappersboll på ett kontor och förpassa den till papperskorgen.

– En i Drotts styrelse, Simon Eidorson, har lite kontakter i mediebranschen och de behövde en målvakt till en reklamfilm som de skulle göra. Så han ringde upp och kollade om jag var sugen och det lät kul, berättar Gustafsson.

Spelades in på lagret

Filmen spelades in i november på företagets lager i Halmstad.

– Jag tror att det var tre scener. Någon var lite längre, där jag slängde mig på en tjockmatta som var utanför bild. Men jag har inte full koll på vad de använde.

Kan skådespelare vara en framtida karriär?

– Haha, nej, det var nog bara ett extraknäck för att ställa upp för Simon plus att det var kul. Och det var kul att få se hur det går till bakom kulisserna på en inspelning och vilket jobb som krävs för att bara få fyra sekunder eller vad det är.

Dessvärre är reklamfilmen det närmaste Johan Gustafsson kommer handbollsspel just nu.

Division 1 södra stängdes ned på grund av coronapandemin i slutet av oktober med Drott i serieledning. Senaste budet är att det blir omstart tidigast i början av mars – och i så fall i en enkelserie.

Tillbaka efter knäskadan

Drott är dessutom utestängt från träningshallen i Halmstad arena.

– Det är tråkigt, kan man väl säga. Vi går bara och hoppas varje dag på att få bli insläppta och i alla fall få börja träna igen. Det börjar bli tråkigt nu att bara köra egenträning, löpa utomhus och allt vad vi gör. Man saknar att vara inne i hallen och bara kasta, säger Johan Gustafsson.

Själv är han extra spelsugen efter att ha varit borta sedan i januari 2020 på grund en korsbandsskada.

– En vecka innan det stängdes ned så körde jag fullt på träningen och tanken var att jag skulle testa att börja spela igen i november, men så bröt de ju serien.

– Ska man se det ur mitt knäs perspektiv så har det väl inte varit så farligt att vänta. Men jag kände att jag var redo att köra i november och nu får man bara gå och vänta på att få börja igen.

LÄS MER: Beslutet: Då öppnar lokala idrottshallarna för ungdomar

LÄS MER: Gustafsson på väg tillbaka – tar plats på bänken i helgen

Fler lokala sportnyheter hittar du här