Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Drott farligt nära tredjedivisionen

Det var ödesmatchen som Drott inte fick förlora. Men efter det blytunga fallet mot jumbon Anderstorps SK i en kokande, överfull sporthall är division 1, alltså tredjedivisionen, nu kusligt nära med två omgångar kvar.

Allsvenskan
Anderstorp    32
HK Drott    28

(18–15)

– Riktigt tungt och ett steg till­baka jämfört med de senaste matcherna, suckar tränaren Thomas Sivertsson för att inte nästa andetag påpeka:

– Men vi har fortfarande avgörandet i egna händer. Vinner vi mot Tyresö och Helsingborg så får vi kvala.

Då hade Drott mot ett desperat och heltaggat hemmalag fått en tung start och direkt hamnat i brygga när ASK via 6–5 till 9–5 skapade sig ett övertag där gästerna med ett läckande försvar hela tiden tvingades jaga.

– Vi fick inte alls målvakts- och försvarsspelet att synka och i första halvlek kändes det som att det blev mål i varje anfall. Men samtidigt gör Anderstorp det bra och kommer brett och då bet inte ens vårt 5–1-försvar, analyserar Sivertsson.

Jodå, kantspringarna David Wattström, tio mål, och Jasmin Jahic, sex mål, hade stundtals lekstuga, samtidigt som skyttarna med Johnny Widell och Anton Larsson i spetsen alldeles för lätt fick komma till avslut.

Men kampviljan var det inget fel på i Drott och trots underläge med 14–18 och 18–21 var laget ikapp elva minuter in i andra halvlek när Rickard Lindström dundrade in 21–21.

Då var det fördel Drott.

– Åtminstone kändes det så för det var nästan som en finalmatch, medger sexmålsskytten Rickard Lindström som, i vanlig ordning, blandade och gav men ändå var det farligaste hotet på nio meter när kubanen Yodany Rios svek och bara kom upp i tre mål.

Målvaktsspelet hade så långt inte varit särskilt glänsande från något av hållen, men det var just det som skulle avgöra ödesmötet när Victor Broberg, efter att ha blivit utbytt två gånger, kom in vid 22–22.

För efter Axel Franzéns 23–23 med kvarten kvar spikade hemmamålvakten igen och tolv minuter och sju räddningar senare hade Anderstorp ryckt ifrån till 30–23 och naturligtvis avgjort matchen med ett högre bolltempo och betydligt större kreativitet framåt.

– Kanske att vi tog en del dåliga avslut då där det hade kostat kraft att gå ifatt, funderar Lindström högt.

Och Thomas Sivertsson håller med:

– Allt som sker där blir oerhört viktigt eftersom det ger Anderstorp det psykologiska övertaget där vi sedan aldrig orkar resa oss. För hade vi bara lyckats komma förbi också och fått övertaget tror jag avslutningen hade blivit en annan. Så var det mot Rimbo, konstaterar han.

– Då var det också många som var bra, där vi lyfte varandra. Men i dag är det för många som inte träffar rätt och vi är för dåliga både i sex mot fyra och sex mot fem, analyserar Drott-tränaren 28–32-förlusten.

Där den allsvenska avslutningen nu blir en rysare när Drott bara är bättre målskillnad än Tumba och en poäng före Anderstorp under nedflyttningsstrecket.

– Men jag trodde innan matchen att vi skulle ha chans både mot Tyresö hemma och Helsingborg som redan är klart. Och det gör jag fortfarande, slår Sivertsson fast.

Fler lokala sportnyheter hittar du här