Högernian Hugo Sivertsson lämnar HK Drott till sommaren för att fortsätta karriären i HIF Karlskrona.
Högernian Hugo Sivertsson lämnar HK Drott till sommaren för att fortsätta karriären i HIF Karlskrona. Bild: Jari Valitalo

Drott förlorar Sivertsson – klar för allsvensk klubb

Jättetalangen Hugo Sivertsson lämnar serieledande HK Drott i sommar – och blir lagkamrat med kusinen Jesper i allsvenska HIF Karlskrona. Nu hoppas U20-landslagsmannen på att få avsluta med att skjuta Drott till Allsvenskan i vår.
– Jag vill testa mig på en högre nivå och Karlskrona satsar uppåt mot Handbollsligan, säger 19-åringen.

ANNONS
|

HK Drott leder division 1 och gick in i den här säsongen med den uttalade ambitionen att nå tillbaka till Allsvenskan.

Just nu är alla matcher uppskjutna på grund av coronapandemin, men förhoppningen är att kunna återuppta den jakten när division 1-handbollen får klartecken att spela igen under 2021.

Men klubbens stora framtidsnamn, Hugo Sivertsson, kommer inte vara kvar nästa säsong ens om Drott infriar sitt mål.

Den 19-årige högernian, som är son till Drott-profilen Thomas Sivertsson, har skrivit på ett tvåårskontrakt med allsvenska mittenlaget HIF Karlskrona från och med sommaren.

– Det ska bli jätteroligt. Det är en jättefin klubb med ett jättestort handbollsintresse i stan, säger Hugo Sivertsson om flytten.

ANNONS

I HIF Karlskrona återförenas han med sin kusin Jesper Sivertsson och ex-Drottarna Albin Stenberg, Jack Månsson och Gustav Jönne.

– Det blir en trygghet att de finns där, men det är inte bara därför som jag vill till Karlskrona, säger Hugo som berättar att han funderat mycket på beslutet.

– Jag vill testa mig på en högre nivå och Karlskrona satsar uppåt och vill gärna ta klivet till Handbollsligan de kommande åren. Kontakten har fungerat bra med dem och de kan hjälpa mig med lägenhet och jobb. Men det är mycket att jag vill se om jag kan spela på en högre nivå och göra en satsning fullt ut på handbollen. Då kändes Karlskrona helt rätt.

Sivertsson gjorde 104 mål i fjol

I fjol gjorde Hugo Sivertsson 104 mål för Drott i division 1. I år har han varit uttagen i U20-landslaget som ende spelare från division 1 och var aktuell för U20-EM i januari, som blev inställt.

Att lämna Drott, som också kan spela i Allsvenskan nästa år, har varit ett svårt val att ta.

– Jag har trivts jättebra i Drott och Halmstad Handboll, alla åren har varit fantastiska. Det vägde också in, men Karlskrona ligger lite längre fram.

Helst hade Hugo velat berätta om flytten för lagkamraterna personligen på en träning, men eftersom Drott inte får träna gemensamt blev det via lagets Facebook-grupp och med ett samtal till huvudtränaren Johan Hedlund.

ANNONS

– De flesta ha varit glada för mig och tycker att det är roligt att jag vågar ta chansen.

Vill ta Drott till Allsvenskan innan flytten

Hur ser du på fortsättningen av säsongen när och om den kommer igång igen?

– Jag vill göra allt jag kan för att laget ska gå till Allsvenskan och så möts vi nästa år. Det hade varit drömmen, säger Hugo Sivertsson.

HK Drotts tränare Johan Hedlund är glad för Hugo Sivertssons skull, samtidigt som han är lite bekymrad.

– Det här är jätteroligt för Hugo och jag är glad för hans skull och respekterar hans beslut. Det har varit roligt att vara med dessa tre åren och sett hans utveckling, säger Hedlund och fortsätter:

– Samtidigt är det tråkigt att förlora en egen produkt och det som bekymrar mig mest är att det ska bli en dominoeffekt av detta.

Att Drott och HIF Karlskrona skulle kunna bli seriekonkurrenter nästa säsong är inget Hedlund funderar över i nuläget.

– Allt är så osäkert. Kommer vi igång och får träna? Kommer serien att spelas klart? Vi vet inte om vi går upp och på detta sättet har Hugo redan säkrat att få spela i allsvenskan nästa säsong, säger Hedlund.

LÄS MER:Corona stoppar Drott-talangen Hugo Sivertssons landslagsdebut

LÄS MER:Sivertsson gör debut i U20-landslaget – möter Danmark: ”Liten chock”

ANNONS