Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Drott föll efter dramatiska slutminuter

HK Drott får vänta med att fira allsvenskt avancemang. Laget föll efter stor dramatik i matchens slutskede. Lidingö avgjorde med två minuter kvar och vann med 22–20 i fullsatta Gångsätrahallen.

Allsvenskt kval, match 2:3

Lidingö 22

Drott 20

– Det känns surt att det behöver bli en match till. Vi hade chans att avgöra i dag, säger Drottspelaren Cecilia Patriksson bedrövat.

Och vilken dramatisk avslutning det blev på Lidingö. Snöovädret utomhus sänkte inte stämningen i hallen, när båda lagen gick för seger med tolv minuter kvar av matchen. Ena stunden hade Lidingö kommandot, andra stunden Drott. Inget av lagen ville ge efter för det andra. Det var kamp ända in på mållinjen.  

Men till slut kom avgörandet. Matchminut 59, straff för Lidingö. Caroline Wahlgren var säkerheten själv och kastade in bollen i mål. Det fick stora delar av åskådarna att ställa sig upp och fira vilt, vilket de fick fortsätta att göra, när Wahlgren några sekunder senare satte dit 22–20.

– Det är en häftig match. I augusti var vi nykomlingar i division 1 och visste inte var vi skulle hamna. Nu sitter vi i omklädningsrummet och är besvikna över att vi inte blev klara för allsvenskan. Men det är klart att det är surt, säger Drottränaren Thomas Sivertsson.

Drott hade dessförinnan satt sig i en tuff sits efter en svag inledning i matchen. Laget hade problem med Lidingös tunga anfallsspel, där hemmalagets skyttedrottning Jessica Rydberg imponerade med vasst skytte och stod för tio mål i matchen. Det resulterade i tre måls underläge i halvtid och en tung uppförsbacke till andra.  

– Vi vet att vi har ett övertag när vi kommer i kontringsspelet. De jobbade dock hem bättre den här gången, vilket gjorde att det blev mer uppställt spel. Det gjorde att vi hade det jobbigare, säger Patriksson.

Men Halmstadgänget deppar inte ihop för det. Laget tar med sig gott om positiva besked från annandagen till lördagens helt avgörande match. Sally Sivertsson imponerade starkt i upphämtningen med sex mål, samtidigt som lagets kontringsspel gav god frukt i andra halvlek.

– Vi gör en jävla bra kamp, så vi ska inte gräva ner oss. Direkt efter att de kommer ut från omklädningsrummet, så får de ladda inför nästa match, säger Sivertsson.

Men det är just kontringsspelet som måste fungera för att laget ska fullborda den smått sensationella resan från nykomling i division 1 till att bli ett allsvenskt lag nästa säsong.

– Vi är starka i kontringsspelet, men vi får gnugga lite på avslutningsfasen. Vi gör det lite för enkelt för deras målvakt, säger Patriksson. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här