Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Drott-basen tänkte sluta – därför ändrade han sig

HK Drotts ordförande Björn Kullenberg, 52, tänkte sluta.
Men han har ändrat sig och står till förfogande för ett fjärde år med klubban i handen.
– Vi går plus i bokslutet rätt så rejält. Det är trevligt, säger han inför årsmötet den 15 juni.

Björn Kullenberg tog över ordförandeposten i Drott efter Roger Wohlin vid årsmötet i juni 2018.

Han kom inte till något dukat bord. Fem månader tidigare hade den anrika handbollsklubben begärts i konkurs av Skatteverket men räddats i sista stund och i mars hade herrlagets ras fortsatt med nedflyttning till division 2.

När Björn Kullenberg nu närmar sig slutet på sin tredje mandatperiod andas föreningen återigen framtidstro – detta trots att den gångna division 1-säsongen inte blev längre än fem omgångar för dam- och herrlagen på grund av pandemin.

Dottern till elitserielag

Hans dotter, högernian Amanda Kullenberg, lämnade Drott redan i vintras för elitseriespel med Kristianstad och finns nästa säsong i ett annat SHE-lag, Kungälv.

Pappa var också på väg att tacka för sig. Han säger till HP:

– Jag brinner för den här föreningen naturligtvis, men det var mer att jag känner att tiden var lite knapp. Vi behöver bli fler i föreningen så att man inte måste göra allt. Jag jobbar i Danmark och är bara hemma på helgerna, och jag trivs egentligen bäst med att jobba närmare lagen och göra det jag kan, som är det där som har med sjukvård och rehab att göra.

Men efter moget övervägande kom Björn Kullenberg, som arbetar som ortoped, på andra tankar.

– Nu börjar vi ändå få lite snurr på det här och det står inte faller med mig på något sätt, det menar jag inte. Men vi har ändå etablerat lite kontakter med banken och kommunen och det kanske är dumt att lämna det. Det kanske är bra om man fasar in den nya på något sätt.

Cirka en halv miljon plus

Nu får årsmötet avgöra om det blir ett fjärde ordförandeår.

Klart är att Drottstyrelsen för fjärde året i rad kommer att redovisa ett positivt bokslut. Överskottet landar enligt Björn Kullenberg på cirka en halv miljon kronor, vilket får ses som enastående med tanke på den avbrutna säsongen och begränsade intäkter.

– Det tycker vi också. Mycket är för att vi har gjort uppgörelser med folk som vi har skulder till. Det är egentligen bara kommunen och banken som vi har skulder till, men vi betalar av på det och allt annat är borta så det är positivt, säger han.

– Samtidigt sitter vi inte med 500 000 i plånboken för det, men vi har i alla fall likvida medel i kassan. Det är trevligt och bådar för att vi kan satsa på nästa säsong.

LÄS MER: Drottprofilens framtidsbesked – kvar i elitserien men byter lag

LÄS MER: Drott-profilernas glädje – får träna igen efter fem månader

Fler lokala sportnyheter hittar du här