Drott avgjorde i sista sekunden

Med ett skott i matchens sista sekund avgjorde Anton Blickhammar för Drott mot Sävehof på bortaplan, en skräll som visade att Halmstadlaget på allvar tänker vara med i slutspelsracet.

|

Elitserien

Sävehof 23

Drott 24

Inte mycket talade för Drott, som ju var helt utan chans i hemmamötet och dessutom förlorade stort i en träningsmatch nyligen, men nu visade man direkt att man tänkte sälja sig dyrt.

– Vi tycker att vi inte är så långt efter de bättre lagen utan har tagit stora kliv den senaste tiden, särskilt bakåt, säger Drottränaren Tommy Suoraniemi, mycket nöjd med segern.

– Vi stod upp bra och en liten skräll får man väl ändå säga att det var, bortamatch och allting.

Drotts första halvlek var väldigt bra, särskilt den period då man vände 6–8 till 12–9 efter bland annat två fina mål av Viktor Hallén, låt vara att det han slog in bakom ryggen aldrig skulle godkänts.

Det kändes väldigt onödigt att släppa in tre raka mål i slutet av halvleken, det sista inslaget i sista sekunden av Mattias Thynell, vilket betydde 14–14 i paus.

Så långt hade Drotts i särklass två bästa målskyttar, Pontus Zetterman och Anton Blickhammar, inte mäktat med ett enda spelmål, medan Henrik Olsson gjort fyra från distans.

Efter pausvilan blev det andra bullar för den sistnämnde (dubbel svensk mästare i just Sävehof), som var den ende som lyckades göra mål för Drott på 20 minuter och hemmalaget hade då passat på att dra ifrån till 22–19.

Men Drott visade än en gång att man inte ger upp i första taget och gick ikapp vid 23–23 – och då hade ändå Pontus Zetterman skjutit en straff över. Skytteligaledaren (med sju mål i snitt) fick nöja sig med sina tre straffmål i första halvlek och spelade över huvud taget inte i slutet.

– Han hade en dålig dag på jobbet helt enkelt och vi provade en annan uppställning i slutet, säger Suoraniemi.

Nästa Drottstraff lades av Jesper Adolfsson, men han sköt rakt på Sävehof-målvakten Peter Johannesson, och när han i nästa anfall mer eller mindre gav bort bollen såg det återigen illa ut för Drott.

Räddaren i nöden blev målvakten Olle Lindblom, som krönte en ny fin insats mellan stolparna med en räddning från den eljest så säkre kantspelaren Viktor Ottosson, men dramatiken i Partillebohallen var långt ifrån över.

Sävehof skulle få en ny chans till segermål när Blickhammar misslyckades med ett inspel till Albin Stenberg, men då sköt Mattias Thynell för tidigt och Drott fick en sista chans, då alltså Blickhammar tog revansch genom att trassla in bollen i mål, hans sjätte fullträff i andra halvlek.

Domarna tvekade ett tag innan de godkände målet, men de ansåg att bollen var över mållinjen innan tiden var ute och så kunde Drott åka hem med två lika oväntade som välkomna poäng.

– Omöjligt för mig att avgöra om det var mål eller inte, det var ju verkligen på gränsen, menar Drottränaren. Men delegaten var säker och Sävehof gjorde ju ett likadant mål i första halvlek, så det jämnade väl ut sig.