Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Diego får gå – ingen ersättare klar

Tränaren i krisande HK Drott, Diego Perez Marne entledigas med omedelbar verkan. Till en början säsongen ut.

– Vi måste agera på grund av tabelläget, säger ordföranden Roger Wohlin efter att en enig styrelse hade tagit beslutet.

Det var efter förlusten mot RP Linköping, den nionde raka, som Drott-styrelsen insåg att något drastisk måste göras när laget blir alltmer förankrat under nedflyttningsstrecket och varken åtgärderna att ta in Urban Johnson som mental tränare och Nicklas Martinsson som assisterande har fått önskad effekt.

– Först och främst måste vi ta oss upp på kvalplats och sedan jobba vidare därifrån.Spelarna informerades också på den senaste träningen, förklarar Wohlin.

Diego själv accepterar beslutet:

– Det är så här elitidrotten fungerar och det är styrelsen som bestämmer. Jag har försökt allt, brunnit och trott på det, men det som vi har gjort på träningen har tyvärr inte överförts till matcherna så det kanske behövs en ny röst.

– Sedan är det ju till en början en paus där vi ska ta en ny diskussion om en månad när det har lugnat ner sig något, förklarar Perez Marne.

Men orkar du att komma tillbaka nästa år? Och vill du?

– Handbollen är min passion, men just nu vet jag inte. Tyvärr har det ju handlat om annat än handboll också där jag har känt mig uthängd och anklagad.  

Det var i fjol som en oenig Drott-styrelse förlängde spanjorens kontrakt med tre år.

Då hade han i november 2015 ersatt Tommy Souraniemi och så småningom varit ensam chefstränaren sedan Lars-Magnus Jönsson sjukskrivit sig.

Men ”El Toro-effekten” uteblev. Tvärtom fortsatte det fria fallet som slutade med ras ur Elitserien, spelarflykt och nu alltså näst sist i Allsvenskan med blott fem segrar på de 25 senaste matcherna.

Så frågan är naturligtvis om han återkommer med två år kvar på kontraktet.

– Vi får ta den diskussionen då, men till en början är det säsongen ut, säger Drott-ordföranden som just nu har mer akuta problem att åtgärda.

På söndag har Drott ny match, hemma mot Hallby, och står i nuläget utan tränare eftersom Diegos assistent Nicklas Martinsson inte är aktuell att ta över.

– Vi jobbar stenhårt på det och måste senast lördag ha klart med en ny tränare.

Enligt vad HP-sporten erfar handlar det dels om interna lösningar där en viss Thomas Sivertsson redan finns innanför väggarna som damlagets tränare, dels tränare utanför klubben.

– Jag är övertygad om att vi har tagit rätt beslut i den situation som vi befinner oss i, anser Wohlin. 

– Men även om man byter tränare så är det ändå spelarna på planen som till slut ska göra det.

Fler lokala sportnyheter hittar du här