Pontus Zetterman.

Dålig defensiv blev Drotts fall mot Guif

Drott var, i dubbel bemärkelse, försvarslöst mot Guif och åkte på en ny, svidande förlust.

|

Elitserien

Guif 38

Drott 31

Att Drott skulle kunna hota elitseriens bästa hemmalag var förstås knappast realistiskt, men trots allt hade man lämnat sporthallen i smestan med minst en poäng tre år i rad innan söndagens förlust.

Då har målvakten Robert Bladh storspelat bakom ett tätt försvar, nu syntes varken det ena eller andra till. Drottmålvakterna gjorde sammanlagt två räddningar före pausen, efter densamma bättrade Bladh på statistiken något, men det räckte inte.

– Det är åt h-e för många insläppta mål, men jag är ändå inte lika nedstämd som efter Kristianstadmatchen senast, säger Drotts tränare Tommy Suoraniemi. Jag tycker vårt uppställda försvar klarade sig hyfsat, men Guif är duktigt på att trycka i andrafasen och där hamnade vi på hälarna.

Offensivt klarade sig Drott bättre och ledde till och med med 8–7 när Pontus Zetterman dundrade in sitt fjärde mål. I pausen var hemmalaget före med 18–15, men Drott gav inte tappt och var så nära som 24–27, men fick aldrig den där så kallade bonusräddningen som kunde skapat kontakt. Det blev mål nästan varje gång Guif anföll.

– Skall man klara Guif på bortaplan måste man få bättre träff på målvaktsspelet, medger Suoraniemi.

–Vårt anfall är bra, 31 mål vinner man matcher på.

Mittsexan Albin Stenberg håller med.

– Offensivt har vi inte haft problem under hela säsongen och jag tycker vi har bra hemlöp och står bra bakåt också, men faller på det sista. Det kändes ändå tryggare än mot Kristianstad, fast Guif har ett annorlunda spel.

Stenberg hade en bra afton på linjen med bland annat fyra mål och ett antal fixade straffar.

– Jag hade lite flyt i andra halvlek, men det hjälper ju inte utan nu känns det bara frustrerande.

Pontus Zetterman kom till slut upp i hela elva mål, varav fem säkert inprickade straffar och Anton Blickhammar kom sin vana trogen igång i andra halvlek och gjorde då fem, totalt sex.

Drott har i de sex senaste matcherna avverkat tre av topplagen dubbelt och tagit fyra poäng, vilket får anses som klart över förväntan.

– Man får se det som bonuspoäng, men nu kommer måstematcherna slag i slag, säger Stenberg och blickar framåt.

Guif saknade ju några spelare i mötet i Halmstad före jul, men nu var Robin Andersson, Helge Freiman och Daniel Pettersson tillbaka. Det var dock de små snabba spelarna Daniel Ekman, Emil Andersson och Fredrik Gustavsson som firade störst triumfer i söndagens segermatch och tog sig gång efter annan förbi drottarna i en-mot-en-situationer.

Drott har nio matcher kvar att spela och en slutspelsplats känns, ärligt talat, ganska avlägsen just nu när Redbergslid går som tåget och Malmö har fått tillbaka sina långtidsskadade spelare.

”Ingenmansland”(nia/tia) känns mer realistiskt, men det krävs att ”måstematcherna” vinns och helst någon ytterligare skräll som grädde på moset. Närmast väntar Ricoh hemma på torsdag.