Det blir inte någon landslagsdebut i U20-landslaget den här gången för HK Drotts Hugo Silvertsson. På grund av coronaläget ställs landskamperna mot Danmark in.
Det blir inte någon landslagsdebut i U20-landslaget den här gången för HK Drotts Hugo Silvertsson. På grund av coronaläget ställs landskamperna mot Danmark in. Bild: Linda Weinstock

Corona stoppar Drott-talangen Hugo Sivertssons landslagsdebut

Hugo Sivertsson får vänta på sin debut i U20-landslaget. Nästa veckas träningslandskamper mot Danmark ställs in på grund av covid-19-läget.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Drott-talangen Hugo Sivertsson har gjort bra ifrån sig på U20-landslagssamlingar och var – som enda spelare från division 1 – uttagen till nästa veckas träningslandskamper mot Danmark.

Det skulle bli Sivertssons riktiga debut i U20-landslaget.

Men nu ställs matcherna, som skulle spelats den 6 och 8 november i danska Köge, in på grund av coronaläget i landet.

– Det är så klart tråkigt för vår del som spelare, men det är bara att respektera restriktionerna. Förbundet har hållit oss informerade och sagt att det inte varit säkert att matcherna skulle bli av, säger Hugo Sivertsson.

Beskedet kommer dagen efter att såväl U18- som U20-EM-slutspelen, som flyttats från i somras till januari och spelats parallellt med herrarnas VM, också ställts in.

ANNONS

Hugo Sivertsson såg en chans att knipa en plats i EM-truppen även om konkurrensen var tuff och tycker att spel med landslaget ger honom mycket.

– I stort sett alla är från Handbollsligan i övrigt så jag ser det som en chans att lära mig jättemycket av spelarna och ledarna som spelar på den nivån. Det är roligt att man syns även om man spelar i division 1.

Mer publik på Drotts kommande matcher

För Drotts del är nästa seriematch borta mot HP Warta den 11 november och den 14:e hemma mot IF Kristianstad. Då kommer det vara tillåtet med upp till 300 åskådare på läktarna till skillnad från nuvarande 50.

– Det är något vi har längtat länge efter. Det är väldigt stor skillnad från 50 så det är jättebra för oss, säger Hugo Sivertsson.

LÄS MER:Sivertsson gör debut i U20-landslaget – möter Danmark: ”Liten chock”

ANNONS