Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drotts herrtränare, Johan Hedlund, är besviken över att kommunen bokar in evenemang i arenan som gör att Drott puttas undan. Arkivbild. Bild: Håkan Fredriksson
Drotts herrtränare, Johan Hedlund, är besviken över att kommunen bokar in evenemang i arenan som gör att Drott puttas undan. Arkivbild. Bild: Håkan Fredriksson

Besvikelse över att Drotts avgörande sker på bortaplan

HK Drott får flytta på sig lagom till serien ska avgöras i februari-mars, när andra evenemang tar plats i arenan.
– Arenan är enda stället vi har att spela handboll på. – Det är med besvikelse man kan konstatera att det mesta andra går före Drott, säger Drotts herrtränare Johan Hedlund.

HK Drott får sedan den 14 juni köra för fullt under både träningar och träningsmatcher sedan coronarestriktionerna släppts på.

Men hur det kommer att se ut när Drott inleder sitt seriespel mot Fjärås på hemmaplan i slutet av september, är det ingen som vet ännu.

– Jag har ingen aning om hur det ser ut då. Tillåts publik eller inte, säger Drotts herrtränare Johan Hedlund.

Tre raka bortamatcher i slutet

Drotts herrar kommer att inleda säsongen med tre raka hemmamatcher, vilket betyder att laget får tre raka bortamatcher när serien går in i sitt avgörande i februari-mars.

– Det här är inte kul varken sportsligt eller publikmässigt. Tänk om publiken tillåts att komma på matcher i månadsskiftet oktober-november, då har vi gått miste om viktiga publik- och kioskintäkter. Det är inte så att klubben har några pengar på hög, säger Hedlund.

Anledningen till inledningen och avslutningen på serien stavas Halmstad kommun.

– Det är andra evenemang inbokade i arenan och då knuffas vi bort, konstaterar Hedlund och fortsätter:

– Vi får tre bortamatcher när allt kanske ska avgöras i mars och det är inte alls roligt. Det är inte så att kommunen inte vet att vi spelar handboll från slutet av september till mars.

Påverkar verksamheten

Halmstad kommun tillåter klister i tre av kommunens hallar, Halmstad arenas A1 och B1 samt Alehallen som inte är godkänd för spel på Drotts nivå.

– Det är inte så här vi vill ha det. Att ha så få hallar som det tillåts att ha klister i påverkar inte bara våra matcher, det påverkar våra träningstider också. Vissa dagar får vi träna alldeles för sent för att det ska vara bra, säger Hedlund.

25/9 Fjärås (h), 3/10 Karlskrona (h), 12/10 Baltichov (h), 17/10 Ankaret (b), 24/10 Ystad (h), 7/11 Warta (b), 14/11 Kristianstad (h), 21/11 Mantorp (b), 29/11 Linköping (b), 5/12 Farmen (h), 13/12 S-hof (b), 6/1 S-hof (h), 9/1 Farmen (b), 16/1 Linköping (h), 23/1 Mantorp (h), 29/1 Kristianstad (b), 7/2 Warta (h), 14/2 Ystad (b), 19/2 Ankaret (h), 27/2 Baltichov (b), 7/3 Karlskrona (b), 14/3 Fjärås (b).

Fler lokala sportnyheter hittar du här