Tar nya tag. Förre Drott-stjärnan Daniel Lindgren har fått klartecken att spela handboll igen för allsvenska HK Varberg.
Tar nya tag. Förre Drott-stjärnan Daniel Lindgren har fått klartecken att spela handboll igen för allsvenska HK Varberg.

Beskedet: Lindgren kan spela igen

Daniel Lindgren gör comeback. Tre oberoende läkare har gett honom klartecken. – Att jag får fortsätta spela är ren bonus, säger Daniel.

ANNONS
|

Det kom härliga besked för HK Varberg under måndagen. Stjärnan Daniel Lindgren kan fortsätta spela handboll – och välja själv när han vill sluta, utan att hälsan sätter käppar i hjulet. Han har fått positiva besked av läkare i Halmstad, Kristianstad plus Sävehof (damlaget).

–Skönt att få expertis på det, och från folk man litar på, säger Daniel Lindgren.

Det var i höstas som ”Danne” fick ge upp sin handbollskarriär, på grund av blodproppar i lungorna.

–Jag sa direkt till läkarna, att jag ville veta om det var någon fara för livet. De sa att ”det är inte bra, men det är inte livshotande”. Redan då kändes det faktiskt positivt.

ANNONS

Många har lidit med hemvändaren från IFK Kristianstad, men själv har han inte hetsat upp sig.

–Jag kände mig lugn och trygg att när det inte skulle bli mer spel, kanske man skulle satsa mer på tränarbiten. Jag försöker se positivt. Det hjälper en i livet, säger Daniel.

HK Varberg har även gjort klart med niometerskytten Charles Eliasson från TV Jahn Duderstadt i tyska andraligan.

ANNONS