Bengt Johansson och hans landslag ska hyllas under EM.
Bengt Johansson och hans landslag ska hyllas under EM. Bild: CARL SANDIN

Bengt Johansson om EM-återföreningen: ”Ser verkligen fram emot”

Under handbolls-EM kommer "Bengas Boys" att hyllas. Nu berättar den folkkäre förra förbundskaptenen och Halmstadprofilen Bengt Johansson om återföreningen och hur livet påverkats av Parkinsons sjukdom.
– Det är ett gött gäng allihop, säger Bengt Johansson i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS
|

Bengt Johansson nådde stora framgångar som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i handboll under åren 1988-2004 med bland annat två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver med landslaget som fick smeknamnet "Bengan Boys".

Under handbolls-EM kommer Bengt Johansson och två av hans landslagsupplagor att hyllas. Världsmästarna från 1990 kommer gå in på planen i samband med Sveriges EM-premiär mot Schweiz i Göteborg den 10 januari. När det är dags för EM-final på Tele 2 Arena kommer Europamästarna från 2000 hyllas.

– Det ska bli väldigt, väldigt trevligt. Jag ser verkligen fram emot att träffa grabbarna igen. Det är ett gött gäng allihop, men visst ska det bli lite extra kul att träffa (Stefan) Lövgren, (Ljubomir) Vrajnes, (Peter) Gentzel och alla målvakterna, säger ”Bengan” till Aftonbladet.

ANNONS

Lider av Parkinsons sjukdom

Det blir de två matcherna som Bengt Johansson kommer se på plats. 77-åringen lider sedan en tid tillbaka av Parkinsons sjukdom.

– Jag är inte så rörlig längre, i alla fall inte som förr om åren. Jag brukade spela mycket golf, men det blir mindre av den varan nu. Jag har spelat lite i år, men det är inte så lätt nu när jag har Parkinson..., säger Bengt Johansson.

Han berättar att vardagen ändå inte påverkas så mycket.

– Inte så farligt. Jag försöker hålla mig vid gott mod. Det är bara att acceptera att man blir sämre med åren.

ANNONS