Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Allsvenskan hägrar efter åttonde raka Drottsegern

Det går knackigt för herrlaget, men för Drotts damer är det bara uppåt. I går tog Halmstadgänget åttonde raka segern och leder nu division 1 södra.

Division 1 södra
Drott    28
Trollhättan    20
(14–11)


– Det finns en hög högstakapacitet i laget, men utvecklingen har gått snabbare än väntat, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson, tidigare förbundskapten i det svenska damlandslaget.

Säsongen började inte så bra, men efter tre raka förluster har det nu blivit idel segrar och den klara vinsten mot jumbon Trollhättan i Halmstad arenas B-hall gjorde att Drott gick upp i serieledning på bättre målskillnad.

Vem hade trott det för bara några månader sedan?

– Vi är glada att vi är här i detta läget just nu. Det känns skönt att vi skaffat oss ett försprång till lagen därnere, funderar Thomas Sivertsson.

Han är en försiktig man och vet att det kan hända mycket innan det står klart vilket lag som tar den allsvenska platsen i vår, men så här långt har hans unga tjejer imponerat.

Visst var det lite trögt i början mot Trollhättan, som hängde bra med och hade 7–7 en bit in i den första halvleken, men sedan Drott gjort tre raka mål och gått i från till 10–7 blev det aldrig riktigt spännande igen.

– Vi har full respekt för Trollhättan, som haft otur och förlorat jämna matcher mot bra lag i serien, men vi var inte tillräckligt skarpa i sex mot fem och hade svårt att komma till lägen, tycker Sivertsson.

I andra halvlek ökade hemmalaget trycket och avgörandet kom när 16–13 blev 20–13. Därefter var bara frågan hur stora segersiffrorna skulle bli.

Sivertsson nämner tre skäl till att det gått så bra för Drott. Nummer ett; att hans lag spelar en teknisk handboll, nummer två; att tjejerna varit bra på att lära sig nya saker taktiskt och nummer tre; att fysträningen gett resultat.

– De tre komponenterna betyder mycket och vi känner oss väldigt trygga i de regler som vi har bakåt.

Sara Olsson, Sally Sivertsson och Amanda Kullenberg har alla tre varit föremål för juniorlandslagets intresse, men det finns fler bra spelare i truppen, som Anna Wibring. Hon satte sju bollar och blev för andra matchen i rad bäste målgörare i Drott.

– Det känns roligt att det går bra för oss. Nu har alla unga tjejer på läktaren fått några förebilder att titta på och så har det inte varit tidigare.

Är det ett tronskifte på gång i den anrika klubben?

– Nja, jag hoppas att det går bra för herrlaget med. Halmstad gynnas av framgångar och därför är det bra om alla lagen, som i volleybollen och bordtennisen, går bra.

Fler lokala sportnyheter hittar du här