Lägger av. Drott-kaptenen Jesper Adolfsson lägger skorna på hyllan efter säsongen.
Lägger av. Drott-kaptenen Jesper Adolfsson lägger skorna på hyllan efter säsongen.

Adolfsson avslutar handbollskarriären

Avbräcken står som spön i backen för Drott nu. I torsdags stod det klart att Albin Stenberg lämnar klubben, nu kommer nästa tapp - lagkaptenen Jesper Adolfsson lägger ner karriären efter säsongen.

ANNONS
|

Klassiska Drott är på väg att rasa ur elitserien. Samtidigt har lagkaptenen Jesper Adolfsson, 27, haft ett par kämpiga år där det inte riktigt gått hans väg. Därför kommer han lägga skorna på hyllan efter säsongen.

– Jag har haft det på känn länge med flera skadefyllda år. Det känns inte roligt längre och om det inte är kul är det inte värt den tid man lägger ner på det, säger Adolfsson till HP-sporten.

Lagkaptenen, som fick sitt genombrott hos Drott 2008, har varit med om både framgång och motgång, med en topp i SM-guldet 2013. Men efter de fyra återstående elitseriematcherna är hans karriär över.

ANNONS

– Glädjen måste finnas där, samtidigt som det varit en del skador som sagt. Man känner hela tiden att man inte kan prestera så bra som man vill.

Nu ska han lägga fokus på den civila karriären, där han jobbar som applikationskonsult.

– Det är ett relativt färskt beslut, så jag vet inte riktigt hur tankarna går än så länge. Men än så länge känns det bra, annars hade jag inte tagit det beslutet.

Klubben meddelades om hans beslut för ett par veckor sedan.

Men innan det är dags för avtackning ska ytterligare ett par matcher avhandlas. Först ut är Sävehof i Halmstad arenea i eftermiddag. Om Drott förlorar så är klubben praktiskt taget ute ur elitserien, då det troligtvis kommer vara åtta poäng upp till Karlskrona med fyra matcher kvar att spela.

– Den lilla, lilla chansen vi har kvar hänger på den här matchen. Det är vinna eller försvinna. Vi måste spela bättre och visa att vi kan. Vi fallerade lite i andra halvlek mot Guif och måste lyckas bättre i försvarsspelet.

Vad var det som inte fungerade i försvaret?

– Jag vet inte, det är svårt att sätta fingret på något specifikt, det finns flera orsaker. Framför allt att vi inte klarar man mot man-duellerna. Spelar man så utgrupperat som vi gör så krävs det att man vinner duellerna. Det funkar inte om vi släpper in 37 mål, som vi gjorde då. Då vinner man inga handbollsmatcher, säger Adolfsson.

ANNONS

Mot Sävehof gäller det att få till duellspelet om drömmen om fortsatt elitseriespel ska leva.

– Prio ett är att få till ett bra försvarsspel så att vi kan få några lätta kontringar och därigenom ge oss själva lite arbetsro i anfallsspelet.

Det finns dock positiva nyheter i Drott.

Mittsexan Markus Sjöbrink blev i går uttagen i det U20-landslag som ska ta sig an Vitryssland, Bosnien-Hercegovina och Norge i EM-kvalet.

ANNONS