Axel Dahlman blev bäste målskytt i ett åderlåtet Drott med sex mål.
Axel Dahlman blev bäste målskytt i ett åderlåtet Drott med sex mål. Bild: Anders Andersson

Åderlåtet HK Drott satte allsvensk punkt med förlust

Inget att spela för mer än äran.
Och flera av nyckelspelarna borta på grund av skade­känning eller sjukdom.
Då avslutade HK Drott en i övrigt mycket framgångsrik ­säsong i Allsvenskan med ­förlust mot IFK Karlskrona.

ANNONS
|

IFK Karlskrona 29

HK Drott 23

(15–11)

– Det var väl en helt okej match från våra sida där vi gick runt på många spelare. Men det är klart att det där lilla sista extra fattades när ingenting gällde för vår del, säger Thomas Sivertsson, tränare ihop med Johan Hedlund.

Medan IFK Karlskrona förberedde sig för negativt kval, två poäng upp till Tyresö och 50 mål sämre målskillnad var naturligtvis en utopi att hämta ikapp, så återstår det av säsongen 2022/23 för Drotts del två cupmatcher i maj, eventuellt mot just IFK Karlskrona.

ANNONS

Men med Jesper Sivertsson borta på grund av knäproblem, Calle Almander och Daniel Björk feber­sjuka och Emil Almander enbart disponibel i försvaret, blev hemma­laget till slut en alltför övermäktig uppgift.

Drott hängde med fram till 7–7 och 9–10, men ett ryck till 9–13 gjorde att laget i paus var fyra bollar efter.

När sedan IFK Karlskronas Rasmus Broberg direkt i andra halvlek visade vägen för ytterligare ett ryck, nu till 18–12 skulle uppförsbacken bli alltför brant för gästerna.

Visserligen tändes hoppet när Edvin Larsson och Ville Sjöberg (två) krympte avståndet från 18–24 till 21–24 med fem minuter kvar.

Men i stället kunde IFK Karls­krona avgöra med fyra raka mål när Drott tvingades chansa och spela 7 mot 6 och stänga matchen till 29–23.

– Vi har ett friläge vid 21–25 och kunde ha fått hugg. Men sedan rann det iväg, analyserar Sivertsson.

I stället startar nu förberedelserna inför nästa säsong och det gör det med en 16 veckor lång styrkeperiod!

– Vi räknar med att större delen av truppen kommer att vara kvar och därför ska vi vara ännu starkare och ännu bättre förberedda till nästa säsong, förklarar Drott-tränaren.

Lagbygget inför 2023/24 är redan i full gång och förutom att knyta an spelarna i den befintliga truppen räknar man med att spetsa laget utifrån.

ANNONS

– Vi har redan flera spelare som muntligt är klara. Sedan har många också hört av sig så det ser riktigt spännande ut till nästa säsong.

ANNONS