Dackarnas Greg Hancock ledde sitt lag till seger mot Indianerna.
Dackarnas Greg Hancock ledde sitt lag till seger mot Indianerna.

Hancock stal huvudrollen av Woffinden

VM-ledaren Tai Woffinden gjorde debut för sin nya klubb Indianerna i speedwayens elitserie. Då visade Greg Hancock att gammal är äldst. Hancock ledde sitt Dackarna från Målilla till seger med 49–41 i tisdagskvällens möte.

ANNONS
|

Woffinden, 27, har gjort en uppmärksammad övergång under säsongen när han lämnade Masarna för Indianerna från Kumla. Under tisdagskvällen var det dags för den VM-ledande och tidigare dubble världsmästaren Woffinden att göra debut för sin nya klubb.

Men huvudrollen denna kväll tog hemmalagets Greg Hancock hand om. 48-åringen med fyra VM-titlar i bagaget ställdes mot Woffinden redan i det första heatet där han i par med Pawel Przedpelski gav Dackarna en smakstart och vann dubbelt. Woffinden fick nöja sig med tredjeplatsen i heatet.

Radade upp heatsegrar

Hancock vann sedan även det sjunde och tionde heatet, i det 13:e heatet var han med och ordnade en dubbelseger tillsammans med Maciej Janowski. Sen avslutade han kvällens med att på nytt besegra Woffinden i det 15:e och sista heatet.

ANNONS

- Det går bra, men jag vill bli bättre hela tiden och jag jobbar hårt med mina cyklar, säger 48-åringen.

"Bra för självförtroendet"

Woffinden då? Efter tredjeplatsen i det första heatet blev det andraplatser i de sjätte och nionde heaten. Efter paus fick britten igång maskineriet med segrar i de elfte och tolfte heaten, Woffindens första heatseger var även Indianernas första för kvällen. Avslutningen på kvällen blev en andraplats efter Hancock.

- Att vinna över honom är alltid bra för självförtroendet, Tai är en förare jag vill vinna över, säger Hancock.

I och med åttapoängssegern tog Dackarna bonuspoängen och laget delar nu serieledningen med Rospiggarna. Smederna är trea en poäng efter toppduon. Indianerna jagar en kvartsfinalplats.

TT

ANNONS