Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prisad. Halmstad CK:s Hampus Anderberg (till vänster) i U23-mästartröjan. Svenske mästaren Kim Magnusson, Tre Berg, tronar överst på prispallen.

Hampus Anderberg blev U23-mästare i SM

Halmstadcyklisterna lyckades inte upprepa medaljsuccén från tempoloppen – men Hampus Anderberg vann tröjan som bäste U23-åkare när linjeloppen avslutade SM i Burseryd.

– En hård, men bra dag. Vi kom fyra U23:or tillsammans in i spurten och jag vet att så länge jag inte gör bort mig så vinner jag den spurten nio av tio gånger, säger Halmstad CK-talangen.

I senior-SM blev det en femteplats för Hampus Anderberg, 21, som till vardags är proffs i danska Christina Jewelry-Kuma-stallet. Han var med i en utbrytarklunga på tio cyklister som var loss under större delen av de 18 milen.

Loppet kördes över tio varv på en bana som bland annat innehöll en drygt tre kilometer lång kuperad grusvägssträcka.

På prispallen blev det, precis som i fjol, en trippel för Skaralaget Tre Berg CK. Kim Magnusson – son till CK Bures svenske linjemästare från 1995, Glenn Magnusson – vann guldet efter att ha ryckt loss solo på det sista varvet.

Hampus Anderberg nådde målet 39 sekunder efter Kim Magnusson, man kan ihop med bronsmedaljen från tempot i torsdags summera ett lyckat mästerskap:

– SM har varit ett stort mål i år och både på tempot och i dag gjorde jag precis vad jag skulle. Visst, man vill alltid vinna elittröjan, men det var väldigt svårt med tanke på att jag var själv mot många stora lag.

Efteråt fick Anderberg ta emot den särskilda vita, blå och gula U23-mästartröjan, som han nu har rätt att tävla i fram till nästa års SM.

I herrjuniorklassen (12, 6 mil) var Halmstad CK:s Hugo Forsell med i den avgörande utbrytningen ihop med tre Motala AIF-cyklister. 

Forsell gjorde tappra försök att hänga med i Motalatrions växelvisa attacker på slutvarvet, men förlorade till slut bronsspurten mot Erik Bergström Frisk och blev fyra. 

Bakom honom vann Lukas Losvik, Bure, spurten om femteplatsen i huvudklungan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!