Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jeppe Andersen, Hammarby, skulle tacka nej om han fick erbjudandet att spela landskamp mot Slovakien. Arkivbild.

Hammarbydansken: "Jag skulle säga nej tack"

Danska fotbollsförbundet behöver hitta ersättare för de landslagsspelare som valt att gå ut i strejk inför kommande landslagssamling. Hammarbys Jeppe Andersen tror att det inte kommer vara helt lätt.

Det är krisläge i Danmark inför träningsmatchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag. De ordinarie landslagsspelarna har valt att strejka efter att man inte fått till ett nytt kollektivavtal. Något som innebär att det danska fotbollsförbundet, DBU, valt att vända sig till spelare i den inhemska ligan.

Vill inte bli uttagen

Hammarbymittfältaren Jeppe Andersen, som spelat i både Vejle och Esbjerg i hemlandet tidigare, tror att DBU inte kommer få så många spelare att välja bland.

- Jag tror spelarna i Superligan kommer stå tillsammans med landslagsspelarna. Jag tror att rätt många kommer tacka nej till erbjudandet om det kommer. Det blir spännande att se vad som kommer hända, säger Andersen.

Hammarbyspelaren har en drös ungdomslandskamper för Danmark på CV:t, men ingen A-landskamp ännu.

TT: Om du får frågan, vad hade du svarat?

- Jag tror jag kommer tacka nej. För jag känner att om jag säger ja så går jag bakom alla andra spelares rygg. Och ärligt talat, det är inte på det sättet jag vill bli uttagen i ett landslag. Jag skulle säga nej tack.

"Väldigt olyckligt"

Konflikten mellan DBU och landslagspelarna är inte den första. För mindre än ett år sedan gick de danska landslagsdamerna ut i strejk, vilket föranledde en svensk seger på walk over i en VM-kvalmatch.

- Ja, jag vet inte vad som händer. Om de (DBU) bara är väldigt snåla eller väldigt envisa. Eller så har de inga pengar, men det tror jag inte är fallet. Jag vet inte hur det här kan bli ett problem ännu en gång. Det är väldigt olyckligt, säger Andersen och fortsätter:

- Från vad jag har hört och läst så har DBU försökt att få spelarna att se dåliga ut. Som att de bara tänker på pengar och sitt eget bästa. Spelarna är arga på DBU på grund av att DBU försöker göra det. Så det finns ju två historier i den här historien. Men jag är en spelare, och är naturligtvis på spelarnas sida.