Lewis Hamilton jublar med sitt stall efter segern.
Lewis Hamilton jublar med sitt stall efter segern.

Hamilton tog sjätte segern för säsongen

De startade etta och tvåa och de körde i mål precis som de inledde loppet. Mercedesföraren Lewis Hamilton var först i mål i Frankrikes grand prix följt av stallkamraten Valtteri Bottas. Det var Hamiltons sjätte seger för säsongen.

ANNONS
|

Därmed drygar den femfaldige världsmästaren ut totalledningen i mästerskapet, och med åtta av 21 lopp avklarade har britten onekligen satt sig i en bra position för ännu en formel 1-titel.

- Fenomenal helg. Jag är så stolt över alla. Allt hårt arbete, nu fortsätter vi så här, sa Hamilton i stallradion efter att ha korsat mållinjen som segrare.

ANNONS

"Är inte oslagbar"

Bottas, var drygt 18 sekunder bakom Hamilton, och är alltjämt tvåa i sammandraget. Finländaren hamnade utanför pallen i Kanada för två veckor sedan men studsade nu tillbaka och tog sin sjunde pallplats för säsongen.

- Han (Hamilton) var väldigt stark och jämn i dag, och i kvalet i går. Men han är inte oslagbar, det vet jag. Jag måste bara jobba hårt, säger Bottas i Viasats sändning.

Monegasken Charles Leclerc, Ferrari, var hack i häl på Bottas men fick nöja sig med att bli tredje man på podiet. Bakom honom placerade sig Max Verstappen följt av Sebastian Vettel.

Blott 19-årige Lando Norris hade vittring på sin bästa placering i sin korta formel 1-karriär. Mclarenföraren , som gör sin första säsong, var sexa i Bahrain i våras och i Frankrike stod han för ett starkt kval och fick starta som femma.

En placering han inte klarade av att hålla.

Under loppets sista varv hamnade Norris utanför banan efter att ha utsatts för ett tufft omkörningsförsök av Daniel Ricciardo. Den unge britten fick se hela tre bilar köra om i sekvensen och åkte i mål som tia.

ANNONS

Ricciardo straffades

Men Ricciardos omkörning tittades på i efterhand av domarna och drygt tre timmar efter loppets slut beslutades det att Ricciardo bestraffades med två straff på fem sekunder vardera. Därmed blev australierns slutplacering en elfteplats, och inte sjua som han var vid målgång.

Kimi Räikkönen tog över sjundeplatsen från Ricciardo. Nico Hülkenberg blev åtta och Norris fick tillslut nöja sig med en niondeplats. Hemmaföraren Pierre Gasly rundade av topp tio.

TT

Fakta: Formel 1-mästerskapet

Topp fem i mästerskapet efter åtta av 21 lopp.

1. Lewis Hamilton, Mercedes, 187 poäng.

2. Valtteri Bottas, Mercedes, 151 poäng.

3. Sebastian Vettel, Ferrari, 111 poäng.

4. Max Verstappen, Red Bull Racing Honda, 100 poäng.

5. Charles Leclerc, Ferrari, 87 poäng.

ANNONS