Felix Burestedt fick en lysande start i EM
Felix Burestedt fick en lysande start i EM Bild: MATHIAS BERGELD

Halmstadstjärnan klar för åttondelsfinal i EM

Felix Burestedt, 26, fick en bra start i EM. Halmstadspelaren som drömmer om medalj i Kiev slog israelen Misha Zilberman i två raka set och är klar för åttondelsfinal. Där väntar en tuff motståndare – holländaren Mark Caljouw som är femteseedad i turneringen.

ANNONS
|

Burestedt har som så många andra badmintonspelare haft en jobbig vår då coronaviruset gjort stora hål i det tilltänkta spelprogrammet.

Därför var det en del osäkerhet kring svenskens form inför EM-premiären i Ukraina mot Zilberman, som är rankad på 50:e plats i världen.

Burestedt ligger åtta placeringar sämre, men det verkade inte bekymra Sverigeettan, som var starkast på slutbollarna i första set då 20-20 blev 22-20.

Spelarna följdes sedan åt även i det andra setet, men Felix visade på nytt styrka i slutet och seglade från till en klar seger med 21-16.

Halmstadspelaren, som bor, tränar och tävlar i Danmark, har fått en svår lottning och stöter nu på femteseedade Mark Caljouw i torsdagens åttondelsfinal. I en eventuell kvartsfinal talar mycket för att Burestedt får möta fjärdeseedade dansken Hans Kristian Vittinghus.

ANNONS
ANNONS