Ingrid Lindblad har fått pälsa på sig ordentligt när hon tränat på Louisiana State college inför debuten på US Open i slutet av veckan.
Ingrid Lindblad har fått pälsa på sig ordentligt när hon tränat på Louisiana State college inför debuten på US Open i slutet av veckan. Bild: Jari Välitalo

Halmstadstjärnan inför US Open: ”Det blir inte tuffare än så här”

På torsdag debuterar Ingrid Lindblad på LPGA-touren när US Open avgörs i Houston. Banan på Champions golf club är den längsta i karriären för 20-åringen och därför har hon lagt mycket tid på träning på de långa järnen.
– Det blir inte tuffare än så här, säger golfstjärnan från Halmstad.

ANNONS
|

Efter många om och men i dessa coronatider kom Ingrid Lindblad i väg sent i höstas till collegelivet i Baton Rouge i Louisiana.

Säsongen har störts av virussjukdomen, men när Ringenästjejen skulle slipa formen inför US Open blev det plötsligt kallt väder med frost på banorna i södra USA.

Hon har ändå kunnat fokusera på det som varit viktigast – att få ordning på de långa slagen.

Lindblad har gjort en stark säsong

Banorna i Houston är nämligen mycket längre än vad hon är van vid, men så ska det vara när det handlar om en mästerskapsbana. 6100 meter är vad som väntar mot mer normala 5700 meter.

ANNONS

– Jag gillar när det är långt. Det är bara tråkigt när alla hål spelas drive och wedge. Nu blir det mer variation, tycker Ingrid Lindblad.

Lindblad har gjort en stark säsong och är tvåa på amatörernas världsranking, vilket gav henne en plats i stortävlingen i Houston. Hon vann två tävlingar på den nordiska golftouren och kvalade på så vis in till nästa års Europatourtävling i Fiskebäckskil.

Dessutom var hon med och vann andra raka guldet i lag-EM i september.

Den unga Ringenästjejen har redan fått känna på hetluften i en major då hon förra året spelade British Open utan att klara cutten.

– Det fattades ett par slag den gången – man behövde ju inte gräma sig över att ha missat en putt på 18:e hålet för att ta sig vidare. Men jag har nytta av att ha spelat en så stor tävling tidigare - jag tycker att jag lärde mig ganska mycket, säger Lindblad och fortsätter:

– Därför kan jag gå ut och köra mina egna grejer och spela så bra jag bara kan. Jag känner att jag har utvecklat det långa spelet och det gör mig mer trygg.

Landslagscoachen Wetterstrand på plats

Det kommer inte att finnas någon publik i Houston, men Ingrid har fått ta med sig fem personer till tävlingen – två av tränarna från Louisiana State University, två från Ringenäs (Thomas Lindström och Erik Blomqvist) och landslagscoachen Fredrik Wetterstrand.

ANNONS

Efter US Open spelar Lindblad årets sista tävling 21-23 december i Arnold Palmer Cup, där ett internationellt collegelag möter ett amerikanskt.

Sedan vet hon inte vad som händer.

– Nej, det är väldigt svårt att lägga upp ett program för 2021. Jag vet inte om jag vill gå klart college, även om jag trivs bra, eller satsa helt på golfen. Jag hade hoppats få kvala till Europa- eller LPGA-touren, men det är svårt att säga hur det blir med pandemin.

ANNONS