Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Halmstads proffsduo återförenas i Danmark

I tonåren var de klubbkompisar i CK Bure. Nu kör Hampus Anderberg, 20, och Filip Bengtsson, 21, ihop igen – för danska proffsstallet Copenhagen Pro Cycling. – Jag tror att det kan bli bra att köra med skandinaver, säger Bengtsson.

HP-sporten berättade nyligen om Hampus Anderbergs debutår som proffs i danska Coloquick-Cult och att han förlagt träningsbasen inför 2017 till Mallorca.

Men jul- och nyårshelgerna tillbringade han hemma i Halmstad – och tränade tillsammans med Filip Bengtsson, som han kommande säsong blir lagkamrat med i Copenhagen Pro Cycling.

Bengtsson har redan avverkat två år som proffs i luxemburgska Team Differdange. 

– Jag kom in lite på ett bananskal efter att jag blev sexa i Scandinavian Race i Uppsala (2015), berättar han.

Harplingekillen är ändå nöjd med debutåret. 2016 var desto tyngre. Ett armbågsbrott på våren följt av en virusinfektion efter SM hackade sönder säsongen.

– Det har varit lite kämpigt. Fysiskt kommer man tillbaka ganska snabbt, men mentalt har det varit ganska tråkigt. Det blev smäll på smäll hela tiden.

Men stallbytet till Copenhagen Pro Cycling har gett ny energi. Fredrik Ludvigsson, ny från World Tour-stallet Giant-Alpecin, är tredje svensk i laget.

– Det funkade inte så bra med lagsammanbildningen i Differdange. Vi var åtta nationaliteter och alla var olika och från olika kulturer. Jag tror att det kan bli bra att köra i ett svenskdanskt lag med skandinaver, säger Filip Bengtsson.

Till skillnad från Hampus Anderberg har han vinterbasen hemma i Halland och drygar ut kassan med att jobba i en cykelaffär i Falkenberg. Att vara proffs på Continental-nivå, som är tredjedivisionen, innebär inga jättelöner.

– Man tjänar tillräckligt för att överleva, men inga stora pengar, säger Hampus Anderberg.

– Hade man spelat fotboll på samma nivå så hade man nog tjänat ganska bra, påpekar Filip Bengtsson.

Tävlingssäsongen startar på Rhodos i månadsskiftet februari–mars. De hoppas även göra bra ifrån sig på SM i sommar. Men då blir de motståndare igen: Anderberg fortsätter att tävla för Halmstads CK medan Bengtsson ska köra för ett nytt lag från Jönköping.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!