Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofia Arvidsson (i dubbel upplaga) tillsammans med Glenn Silverholt, Jörgen Persson och Per ”Texas” Johansson startar upp Halmstads första affärsnätverk i padel. Bild: Roger Larsson
Sofia Arvidsson (i dubbel upplaga) tillsammans med Glenn Silverholt, Jörgen Persson och Per ”Texas” Johansson startar upp Halmstads första affärsnätverk i padel. Bild: Roger Larsson

Halmstadprofiler startar affärsnätverk i padel

Vad har en före detta världsmästare i bordtennis, en före detta världsstjärna i tennis, en före detta elitspelare i fotboll och en entreprenör med fotbollsbakgrund gemensamt?
Jo, padel.…

Därför startar Jörgen Persson, Sofia Arvidsson, Per ”Texas” Johansson och Glenn Silverholt nu Halmstads första affärsnätverk i padel.

– Intresset är väldigt stort. Trots att vi inte har gått ut med det ännu officiellt har ett 25-tal företag anmält sitt intresse, säger Glenn.

– Och ett första delmål är väl 50 företag i Halmstad och Båstad. Sedan får vi se hur många vi kan bli för det får inte bli för stort heller, påpekar Texas.

Lätt att hamna fel...

Med 37 banor i Halmstad i den nya popsporten kan det till och med vara svårt för de inblandade att hamna i rätt hall, men till slut är kvartetten samlad i Halmstad padelcenter...

Idén föddes i samband med kompisgängets prestigefyllda padelmatcher sedan den före detta elitspelaren Jonas Lundén hade startat Göteborgs första affärsnätverk ihop med GLTK.

– Då slog det oss att vi kunde starta ett liknande nätverk i Halmstad, där fokus ska vara på padeln, men också att knyta nya affärskontakter i samband med träffarna, säger Sofia.

Och Jörgen nickar instämmande:

– Alla spelar ju padel, unga som gamla, så här kan vi nå alla målgrupper, förklarar han som den 1 oktober samtidigt tillträder sitt nya uppdrag som förbundskapten i – bordtennis.

Så vad kan du bidra med i padel?

– Erfarenheten på tävlingsbanan och en del roliga anekdoter från min karriär. Sedan ska vi ju ha en del kringaktiviteter också som minipingis och liknande.

Jodå, allt kommer inte att kretsa kring padeln utan tanken är att träffarna ska innehålla många överraskningar.

– Som exempelvis lerduveskytte. Sedan är tanken att Åsa Carlsson ska hålla i några fyspass. Men allt kan jag förstås inte avslöja, ler Glenn.

Start i december

Med start i december eller januari är det tänkt att träffarna ska hållas tre gånger i månaden. Antingen som frukost- eller lunchträffar med Halmstad padelcenter, Stenalyckan, och Oskarström som bas och med även Mac Grossman från Halmstad padelclub involverad.

– För att det ska fungera måste ju anläggningarna ha tillräckligt många banor. Sedan måste vi naturligtvis anpassa oss till rådande coronatider, inflikar Texas och berättar att det även finns planer på någon form av konferensresa.

Men vad gäller den sportsliga biten blir, i egenskap av svensk mästarinna och internationell spelare, Sofia Arvidsson naturligtvis huvudansvarig.

– Tanken är att jag ska spela med medlemmarna och då också komma med lite tips, säger Sofia och konstaterar med ett skratt:

– Fast jag har faktiskt inte varit i en padelhall sedan i mars, säger den nyblivna mamman till sonen Alexander.

Kontakter med olika leverantörer är redan tagna. Nu handlar det om att ”ragga” kunder.

– I dessa coronatider blir det ju också en social grej med tanke på hur många som kanske jobbar hemifrån, inflikar Jörgen.

Knäckt flest racketar

Det går naturligtvis till slut inte att undgå vem i gänget, förutom Sofia, som är bäst.

Ingen svarar.

– Men alla padelspelare överskattar nog sig själva, säger Texas som dock av de övriga utnämns till den sämste förloraren, ”det är nog vinnarskallen” medan Glenn till egen förvåning sägs vara den som har slagit sönder flest racketar.

Repliken kommer snabbt:

– Vi, jag och Texas, vann i alla fall den senaste matchen

Jörgen och Sofia tittar frågande på varandra:

– Det måste ha varit när du var jetlaggad i så fall, säger Jörgen.

– Jag är säker, vi vann, där borta på bana 1, skrattar Glenn. Det är sånt som man kommer ihåg när det väl händer.

Inte så ofta med andra ord...

LÄS MER: Ny padelhall öppnar – nu har Halmstad snart 40 banor

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!