Camilla Andersson, Sandra Granfeldt och Yvonne Martinsson i Hallandia vann SM-guldtremanna i 2017. På fredag skulle de ha spelat slutspel på nytt direkt, i tv, men det skjuts upp på nytt.
Camilla Andersson, Sandra Granfeldt och Yvonne Martinsson i Hallandia vann SM-guldtremanna i 2017. På fredag skulle de ha spelat slutspel på nytt direkt, i tv, men det skjuts upp på nytt. Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån/arkiv

Halmstadlaget snuvas på SM-slutspelet direkt i tv

Det blir inget SM-slutspel direkt i tv för BK Hallandias bowlare. Tremanna-SM skjuts upp på nytt på grund av coronapandemin. Samtidigt förbereder förbundet en krisplan för seriespelet som innebär att säsongen 2021/22 utgår helt.

ANNONS
LocationHalmstad||

SM-slutspelet i tremannabowling skulle egentligen ha avgjorts under vinter-SM-veckan i Boden redan i mars i fjol, men ställdes in.

Hallandia, som vann SM-guldet i tremanna 2017, var ett av tre lag som hade kvalat in, men såg ut att gå miste om en ny SM-medalj – tills Svenska Bowlingförbundet och Sveriges Television (SVT) plötsligt återuppväckte slutspelet i höstas.

Planen var att avgöra medaljstriden nu på fredag i Uddevalla, direkt i tv. Men SM-slutspelet flyttas på nytt. I stället är planen att genomföra det så snart coronaläget tillåter – men i så fall utan SVT:s medverkan.

Camilla Andersson, spelare i Hallandia, är kluven till beskedet.

ANNONS

– Det är kul att vi kommer att få vår medalj och att det avgörs – man kände sig snuvad som det var. Men ekonomiskt hade det varit bra med tv, och inte bara för Hallandia utan det är även bra för bowlingsporten att vi syns och bra för bowlingen i Halmstad eftersom vi fortfarande inte har någon hall, säger hon.

Bowlingens seriespel är pausat sedan i höstas. Förbundet arbetar med flera scenarier med omstart antingen eller 6–7 mars, 10–11 april eller först till hösten. Om det blir det senare alternativet kommer säsongen 2021/22 att utgå för att 2020/21 ska kunna spelas färdig.

Camilla Andersson befarar att seriespelet dröjer. Hon säger:

– När man hör hur vaccineringen inte kan följa planerna så är min spekulation att det inte drar i gång förrän till hösten. Vi såg redan nu att det var många lag som drog sig ur för att man hade äldre spelare som inte kunde eller vågade följa med.

LÄS MER:Vändningen: Halmstadlaget kan få spela SM-final – i SVT

ANNONS