Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Halmstadlöparen hoppades på VM-final – utslagen direkt

Vidar Johansson får vänta på sin första stora mästerskapsfinal. Den löpande läkarstudenten från Halmstad slogs – precis som på OS i fjol – ut direkt i försöken på 3 000 meter hinder under friidrotts-VM i USA.

Vidar Johansson, 25, har ett personbästa på 8.18,31 och hyste på förhand förhoppningar om att kunna lägga beslag på en av de 15 finalplatserna i VM-debuten i Eugene.

– Den taktiska planen är att försöka knipa en av tiderna för att komma med. Vi får se. Jag hoppas att det blir lite fart i loppet och att vi ska kunna vara många som går vidare från mitt heat, sade han till SVT före loppet och tillade:

– Det är en nervositet. Om två timmar kommer jag att stå här väldigt nöjd eller väldigt besviken och det är lite den ovissheten som är lite jobbig att ha. Men allt är bra nu och jag tror verkligen att det kommer att bli ett bra lopp.

Dessvärre blev det ingen fullträff för Vidar Johansson. Halmstadkillen – som studerar till läkare i Göteborg och tävlar för Ullevi FK – klockades för 8.33,51, vilket gav honom tionde plats i heatet och blott den 32:a tiden sammanlagt i de tre försöken.

För att gå vidare till finalen på tid krävdes 8.21,06.

Vidar Johansson behöver dock inte vänta länge på nästa mästerskapschans. Han är redan uttagen till EM i München i augusti och har tidigare inte hymlat med att han siktar högt där.

– På EM vill jag vara med och konkurrera på riktigt om de höga placeringarna. Det är tufft på ett EM med men jag vill vara med och slåss om medaljerna, sade han till HP i juni.

Marockanen Soufiane El Bakkali var snabbast i VM-försöken på tiden 8.16,65. Finalen löps natten till tisdag, svensk tid.

LÄS OCKSÅ: Säsongsbästa för Johansson – sänkte med flera sekunder

LÄS OCKSÅ: Vidar Johansson uttagen till dubbla mästerskap – gör VM-debut

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!