Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Storslam. Tidigare Laxen-simmaren Julius Gustavsson simmade i dagarna hem hela sju USM-medaljer, varav tre guld i Malmö. 

Halmstadkille tog storslam på USM

Halmstadkillen Julius Gustavsson simmade i dagarna hem sju medaljer, varav tre guld på ungdoms-SM i Malmö. Han simmar mot en ljus framtid.

– Jag måste säga att det var väldigt mycket mer än jag förväntade mig. Jag kände mig riktigt bra under första dagen och sedan blev det bättre och bättre, säger Gustavsson.

15-åringen flyttade i vintras upp till Stockholm och bytte Laxen mot Täby för att både testa på storstadslivet och fortsätta utvecklas i Täby Sim. Det gav i år resultat. I fjol blev det två silver på USM, i år blev det hela sju medaljer i Lindängsbadet.

Han simmade hem tre guld i P15-klassens 400 m frisim, 400 m medley och 4x100 m medley, ett silver i 200 m medley och tre brons i 100 m bröstsim, 200 m frisim och 4x200 m frisim.

– Jag är mest nöjd med 400 m frisim. Jag har tränat mycket frisim, men främst på längre distanser, så det var ändå roligt att jag kunde simma så pass bra och sätta nytt personligt rekord med 13 sekunder på medeldistans, myser han.

Hur har du utvecklats så mycket?
– Jag var väldigt taggad på att flytta till Stockholm och positivt inställd till det, samtidigt som jag numera tränar annorlunda, vilket passar bättre för mig. Det blir mer längre intervaller. 

Tidigare Laxen-simmaren Dennis Dukic, som numera tillhör Helsingborgs Simsällskap, plockade också hem nya medaljer. Han tävlade i P16/17-klassen och tog två guld i lagkapperna, 4x100 m medley och 4x100 m frisim, samt två silver och ett brons. 

– Jag var med i toppen inför tävlingen, men det var inget som var självklart. Jag är lika nöjd med alla medaljerna, men de individuella sticker kanske ut lite mer, säger Dukic, som syftar på silvret i 400 m medley och bronset i 1 500 m frisim. 

SK Laxen firade den här gången inga medaljer, men nådde däremot tre fjärdeplatser. Tilde Morin simmade hem ena i F15-klassens 100 m frisim och bidrog med en sträcka till andra i lagkappen 4x100 m frisim ihop med Mellie Wijk, Petronella Ottosson och Josephine Ålenius. Wijk tog sista fjärdeplatsen i F15-klassens 100 m fjäril. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här