Halmstadgolfaren Julia Engström är rankad sjua i Europa. Bild: Jari Välitalo
Halmstadgolfaren Julia Engström är rankad sjua i Europa. Bild: Jari Välitalo

Halmstadgolfaren spelar Solheim Cup

Ringenäsgolfaren Julia Engström, 16, är del av det Europeiska lag som ställs mot USA i Solheim Cup, med start i dag.

ANNONS
|

– Det ska bli jättekul. Och mitt spel känns bra tycker jag, jag slår bra slag och putsningen känns stabil, säger Julia.

I juli tog Halmstadgolfaren både SM-guld med Ringenäs, och EM-guld med det svenska laget.

Och nu när Junior Solheim Cup drar igång i Iowa, USA, är Halmstadgolfaren del av Europas främsta.

Hon är en av totalt sex svenskar i tolvmannalaget, och med sig har hon alltså hela det svenska laget som gick obesegrade i VM för en månad sedan.

– Jag tycker att hela laget funkar bra tillsammans och vi har fått en bra relation. Det är inte bara vi svenskar som är med varandra. I dag kommer jag att spela ihop med en fransyska, säger Julia.

ANNONS

Engström är rankad sjua i Europa, och valdes ut som ett utav lagets wildcards. Lagen utgörs av Europas respektive USA:s främsta golfare i åldern 12-18.

Under tisdagen spelas fyrbolls- och foursomematcherna, och turneringen avslutas på onsdag med singelspel. Tävlingen går i West Des Moines, i Iowa.

– Det är en jättefin bana. Det är en skogsbana med mycket spel inne bland träden, och den är rolig att spela, säger Julia.

Inför turneringen har USA fyra raka segrar, och de har vunnit sex av åtta totalt, sedan tävlingen spelades första gången 2002.

– Men jag tror vi har stora chanser att vinna. Vi är ett bra lag, och alla har spelat väldigt bra.Vi ska definitivt kunna ge dem en match.

Julia har också fått en perfekt start på spelet i Iowa. När hon spelade in banan tillsammans med laget i går slog hon nämligen en hole in one på banans sjunde hål. Hålet var på 144 meter.

– Ja, det var jättekul att få göra det, och det var dessutom min första. En perfekt start inför tävlingen, för den rätta känslan, säger Julia.

ANNONS