Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vinnare. Roberto Bengtsson med medaljen som han fick efter segern i International Pirkka Tournament i Tammersfors.

Halmstadboxare finalvann i Finland

Guld i junior-SM och silver i junior-NM. Nu har Halmstadboxaren Roberto Bengtsson, 17, slagit till igen. Med finalseger i en internationell turnering i Finland.

– Att vinna en turnering med landslaget betyder mycket både för motivationen och för träningen, att veta att det går åt rätt håll. Det är första turneringen jag vinner som junior så det är bara att fortsätta därifrån, säger han.

Den 31:a upplagan av International Pirkka Tournament i Tammersfors hade samlat rekordmånga unga boxare. Närmare bestämt 167 stycken från tio nationer: Finland, Estland, Tyskland, England, Norge, Ryssland, Sverige, Schweiz, Ukraina och Wales.

Roberto Bengtsson fajtades i juniorernas 64-kilosklass och inledde med att besegra ryssen Iaroslav Kozlov med domarsiffrorna 4–1 i semifinalen.

– Där fick man vara smart, när man möter en hård ryss. Det var teknisk boxning och jag boxade ut honom från distans, berättar Roberto Bengtsson.

I finalen väntade schweizaren Andri Beiner och där vann Bengtsson med 5–0.

– Den matchen var lite lättare, där hade jag mer kontroll både på distans och halvdistans.

Roberto Bengtsson boxades tidigare för Halmstads AIS och bor fortfarande i Halmstad, men representerar sedan en tid tillbaka Vaggeryd Muay Thai & Boxing i Småland.

– Det blev mer passande med landslaget och boxningsmässigt var det mycket bättre för mig att byta klubb och träna för Sören Andersson, förklarar han.

Även i övrigt har säsongen varit framgångsrik. 

I december vann Roberto Bengtsson mot Hoger Salih, Angered, med 4–1 i JSM-finalen i Kumla och i april nådde han finalen i junior-NM i danska Gilleleje, men föll mot dansken Oliver Meng med 1–4.

Vilka mål har du framöver med boxningen?

– Jag kommer åka i väg den 23:e med landslaget igen till Ungern. Jag tar ett steg i taget och satsar på det. Sedan får man se vad som kommer.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!