Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Halmstadbåten missade SM-bronset

Bronsmedaljen blev till en fjärdeplats. Hemmahoppet Ulf Bengtsson och hans besättning halkade precis utanför prispallen när SM-tävlingarna i folkbåt avslutades utanför Halmstad. – I dag var vi inte så bra. Men det är godkänt ändå, tycker Bengtsson.

Ulf Bengtsson och kollegerna ombord, Mats Larsson och Anders Thorbjörnsson, seglade upp som SM-treor efter fredagens två race, där de slutade trea respektive nia.

På lördagen blåste det kraftigare ute på Laholmsbukten – och då fick Halmstads SS-trion det besvärligare. De slutade på 13:e plats i lördagens första, cirka timslånga segling och på 15:e i den andra och sista, vilket betydde en fjärdeplats sammanlagt.

I stället fick de se Lars-Gunnar Lindberg från Vikingarnas SS i Stockholm forsa förbi och upp på bronsplatsen genom att sluta sjua och åtta i de två sista racen.

Tillbaka i land säger Bengtsson:

– Det stämde inte så bra som i går. Vi fick inte riktigt upp farten. Men så är det. Det är väl så här bra man är ungefär.

Fjärdeplatsen innebar dock personbästa på SM för Ulf Bengtsson, som tidigare hade varit sexa som bäst. Och han blev bästa hemmabåt.

– Ja, det var ju definitivt målet. Men sedan vill man upp bland de andra också. När du sätter dig i båten så kommer hornen ut, skrattar han.

I den öppna regattan blev det en niondeplats för Bengtsson & Co. I topp var det dubbelt danskt genom Per Jörgensen och Johnny Jörgensen, som var så överlägsna att de kunde kosta på sig att stå över den sista seglingen.

Trea i regattan och svensk mästare blev Magnus Johansson från Karlskrona SS, som tävlade ihop med Anders Cederblad och Jonas Konrad för första gången. 

Johansson berättar för HP att guldtrion bara hade seglat 20 timmar tillsammans före SM:

– Jag köpte båten i vintras och började detta projektet. Vi har ett långsiktigt mål som är Guldpokalen (i Simrishamn) nästa år. Jonas och jag bor grannar där hemma och Anders och jag har känt varandra sedan vi var små, men vi har aldrig seglat tillsammans.

För SM-arrangerande Halmstads SS är det inte långt till nästa mästerskap. I månadsskiftet september–oktober är klubben värd för NM i klassen CB66.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!