Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nyckelspelare. Danskan Sofie Holmboe Dahl tog Halmstad BMK:s enda seger mot Fyrisfjädern från Uppsala inför 100-talet åskådare i den intima miniarenan i Söndrumshallen.

Halmstad pressade seriesegrarna i SBL

Halmstad BMK får inte med sig några bonuspoäng till slutspelsserien. Men succénykomlingen stod för en ny stark prestation mot seriesegrande Fyrisfjädern i grundserieepilogen. Av HBMK:s fem förluster kom tre efter skiljeset.

Svenska Badmintonligan

Halmstad 1

Fyrisfjädern 5

– Det var bra spel. Vi är underdogs i dag och det är en svår match, men vi gör en riktigt bra insats hela bandet, säger danska ankaret Sofie Holmboe Dahl, 20.

Förlusten innebar att Halmstad halkade ned från tredje till fjärde plats i sluttabellen och blir utan bonuspoäng in i slutspelsserien. Regerande svenska mästarna Fyrisfjädern – med OS-stjärnan Henri Hurskainen i spetsen – får med sig tre poäng, tvåan Täby två och trean Skogås en.

HBMK är redan garanterat minst en kvartsfinalplats i SM-slutspelet. Slutspelsserien handlar om att vaska fram vilka två lag som får gå direkt till semifinal.

Sofie Holmboe Dahl tog, i knäskadade Sverigetvåan Felix Burestedts frånvaro, Halmstads enda seger mot Fyrisfjädern. Danskan, som i helgen nådde singelfinalen i Sveriges största tävling Swedish International, slog Sverigetrean Rebecka Kuhl i tre raka set: 11–4, 11–2, 11–3.

Men fler hemmasegrar var inte långt borta.

Shaun Ekengren tvingade i blott sin andra match i Svenska Badmintonligan (SBL) Sverigefemman Mattias Borg till skiljeset, där han dock förlorade med 0–11.

Louise Eriksson och Line Fleischer Nielsen ledde damdubbeln mot Emelie Fabbeke/Moa Sjöö med 2–1 i set, men föll med 5–11 i skilje.

Och i mixeddubbeln hade Eriksson och Filip Kroekphon Suwanphingkha 2–0 i set mot Amanda Högström/Nico Ruponen, men tappade till 4–11 i femte set.

– Det var verkligen förargligt. Det var ju nära både i mixeddubben och i damdubbeln. Vi hade hoppats på att ta damdubbeln och då hade det sett bättre ut – men vi räknar med att, när vi när möter dem nästa gång, kanske få till ett golden set. Om Felix också är med så har vi ett lite starkare lag, säger Sofie Holmboe Dahl.

Fler lokala sportnyheter hittar du här