Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Halmstad OK bokade flest guld av alla i DM

Halmstad Orienteringsklubb vann flest guldmedaljer när distriktsmästerskapet över medel- och långdistans avgjordes i helgen. Totalt 21 DM-titlar var mer än dubbelt så många som näst bästa förening.

Halmstad hade visserligen flest löpare med av alla klubbar både i medeldistans-DM, som avgjordes i Simlångsdalen i lördags, och i långdistans-DM, som löptes parallellt med Skånes DM i ljuv bokskogsterräng på Hallandås på söndagen.

Men det gäller ju att prestera också.

Facit blev tio HOK-guld på medeldistansen och elva på långdistansen. Den näst bästa klubben, FK Friskus-Varberg, landade på nio guld – sammanlagt.

Kennet Horvath, klubbtränare i Halmstad OK, säger:

– Så här många brukar vi inte ha så det är jätteroligt. Och det är ju inte bara en utan det är många som åker hem med en seger. Vi har några som håller hög standard.

– Samtidigt är det kanske ett litet svaghetstecken att orienteringen och konkurrensen har minskat. Vi har natt-DM på fredag och hade hoppats på 100 startande. Anmälan går ut i kväll (söndag) och nu är det 68.

Fyra Halmstad OK-orienterare, med ett åldersspann på närmare 70 år, vann dubbla guldmedaljer i helgen: Albin Persson i H14, Magnus Abrahamsson i H50, Ernie Broström i H75 och Stig Johansson i H80.

I herrarnas huvudklass H21 var det trippelt HOK i topp på medeldistansen: Kalle Johansson vann före Björn Karlsson och Loke Agmarken. På långdistansen segrade Karlsson före Agmarken och Falkenbergs OK:s Henrik Bengtsson.

OK Lindéna från Getinge vann fyra DM-titlar medan Laholms IF – som arrangerade lång-DM ihop med Hjärnarps IF – knep två.

Fler lokala sportnyheter hittar du här