Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
HGK:s silverlag, övre raden fr v Kristina Söderström, Emelie Lindskog, Sofia Björkman och Linnea Torsson, undre raden fr v Katarina Michols, Madeleine Ziegert och Linda Henriksson.

Halmstad GK:s damer näst bäst i Sverige

Tjejerna i Halmstad GK:s damlag slutade tvåa i lag-SM på Barsebäck och kunde bärga hem klubbens första SM-medalj någonsin.

– Det är riktigt, riktigt härligt. En sjukt skön känsla, säger en mycket glad Sofia Björkman i HGK:s silverlag.

Sofia Björkman, Linda Henriksson, Madeleine Ziegert, Linnea Torsson, Emelie Lindskog samt coacherna Katarina Michols och Kristina Söderström hade all anledning att fira i lördags kväll.

Efter fyra dagars spel och 1 185 slag senare fick tjejerna välförtjänt hänga SM-silvret runt halsen.

– Fantastiskt kul! En otrolig laginsats under en suverän vecka, säger Katarina Michols och fortsätter:

– Vi åkte med det bästa laget någonsin. Med fem spelare som helhjärtat satsar på sin golf och det kändes på förhand som att vi kunde vara med och tampas om medaljerna.

Åt Barsebäck med LPGA-proffset Caroline Hedwall i spetsen fanns inget att göra. 24 slag blev skillnaden till slut även om Halmstad faktiskt gick ett slag bättre under den sista dagens avslutande singelrond.

– Det är i singelspelet vi tappat de senaste åren och vi kände väl på förhand att försprånget upp till dem var ouppnåeligt även om vi hade spelat vårt max, säger Michols.

Caroline Hedwall visade verkligen klassen under veckan och avslutade också med plita ner 68 slag (-3) i scorekortet.

– Har man en spelare av den kalibern kan de övriga slappna av lite. Man vet att hon levererar, menar Michols.

Men HGK-tjejen Sofia Björkman visade även hon klass i sista singeln. Hon tangerade Hedwalls resultat, 68 slag.

– Jag har haft ett par 67:or och 68:or på college men det här var den lägsta scoren i Sverige, säger Sofia som spenderat de fyra senaste åren med universitetsgolf i USA.

– Jag har utvecklats jättemycket i USA och är en helt annan spelare nu än när jag åkte, säger Sofia som blir 23 i höst.

Halmstad GK:s bästa placering i tidigare lag-SM var en sjundeplats och man har tidigare år mest fått kämpa för att hänga kvar i högstaserien.

Med täthäng inför de sista dagarna släppte verkligen tjejerna loss och den nästsista dagens bästboll blev rena birdieorgien. Emelie Lindskog och Linda Henriksson gick -8 och Linnea Torsson och Sofia Björkman sköt -6 – bäst av alla.

– Bästbollarna var helt fantastiska. Tjejerna höjde verkligen varandra, visade härlig lagmoral, och man kunde se på banan att det fanns en trygghet, säger Michols.

Inför nästa års lag-SM kommer samtliga fem tjejer vara proffs. Sofia Björkman avslutar sina collegestudier i höst och tar ut sin proffslicens i december.

Coach Michols som är mer än stolt över tjejernas insats ser därför redan nu fram mot nästa år och höjer målsättningen.

– Vi visar att vi hänger med Barsebäck vissa dagar. Och kan vi spetsa till det ytterligare kanske vi kan ruska om dem ordentligt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här