Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
SM-comeback. Halmstad Frigymnaster gör under lördagen, efter tre år, comeack på SM i truppgymnastik. 

Halmstad Frigymnaster gör comeback på SM

Det var tre år sedan senast. Under lördagen tävlar återigen Halmstad Frigymnaster i truppgymnastik i mixedklassen på SM i Borås.

– Det är ett nytt lag, där bara tre i truppen tidigare har tävlat på SM. Det hade varit roligt att ta sig till final, men det kommer att bli svårt, säger Halmstadgymnasten Viktor Sjöholm.

Halmstadföreningen kammade för tre år sedan hem en silvermedalj i mixed på SM i Borås. Därefter blev det varken fler medaljer eller fler SM-tävlingar för föreningen i grenen - förrän i år.

– Vi har haft lite bortfall med gymnaster som slutat. Vi kan därför inte ställa upp med ett eget lag, men lånar in lite gymnaster från andra föreningar, säger han. 

Halmstad gör under lördagen upp med fem andra lag om tre biljetter till söndagens final. 

– Vi har satt upp som mål att göra en felfri tävling och det vore kul om vi tog oss till en final.

Unnaryds DK tävlade under fredagen i mixed-klassen i dragkamp. Det blev dock som förväntat ingen ny SM-triumf, då föreningen i år satsade på ett yngre manskap i tävlingen. Laget kom sist i grundomgången och slutade därmed även sist i tävlingen. 

– Vi hade inga stora förhoppningar. Det var ett nytt lag, så de får en liten läropeng genom att få känna på hetluften. Vi hoppas i stället på att plocka någon pinne under lördagen, säger Unnaryds ordförande och tränare Thomas Persson, som syftar på att herrarna under lördagen tävlar i 640-kilosklassen. 

SK Laxen:s aktiva tävlade också under första tävlingsdagen. Simmerskan Linnéa Bielicz lyckades bäst av de lokala deltagarna med en elfteplats i försöket i 200 meter frisim, samt en tiondeplats i försöket i 50 meter ryggsim. Hon var sålunda bara en hårsmån från två finaler. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här