Magnus Andersson.
Magnus Andersson.

Halmstad-fighter får VM-chans

Halmstad Muay Thai får med en fighter till VM i Jönköping 19–29 maj trots allt. Magnus Andersson har tackat ja till en reservplats.

ANNONS
|

Svenske mästaren i -71-kilosklassen Sanny Dahlbeck har tvingats lämna återbud och då gick frågan till Andersson, 22, som vann SM-guld i fjol men i år slogs ut av Dahlbeck redan i kvartsfinalen.

– Men det var ganska jämnt, så de såg väl mig som lämpligast att ta över hans plats. Det är kort varsel, men det känns jävligt roligt. VM går på hemmaplan för första gången någonsin och det känns riktigt kul att få representera Sverige, säger han.

Sanny Dahlbeck var ett av Sveriges största medaljhopp, men Magnus Andersson är inte heller någon duvunge utan blev nordisk mästare 2015 och tog silver i B-klassen i World Cup i Bangkok.

ANNONS

Nu handlar det om A-klassen, men snickaren från Halmstad räds inte motståndet:

– Jag vill komma till pallplats. Det ultimata hade varit att ta ett guld – eller vinna mot de stora namnen, det är nästan som att ta ett guld. Jag vill ta min fighting till nästa nivå och vinner jag detta så tar det mig ett steg närmare en proffskarriär, säger han.

Världsmästerskapetinleds med invägning redan den 18 maj. Så det blir några intensiva dagar fram till dess.

– Jag hade egentligen tänkt ta lite paus nu inför nästa match i augusti, men det blir två pass om dagen fram till söndag ungefär och strikt diet så att jag kommer ner tre kilo. Annars är det bara att köra det man kan. Det är ju svårt att bli mycket bättre på en vecka utan man får köra med den formen man har, resonerarMagnus Andersson.

Lokal VM-koppling finns även i damernas -60 kilo då svenska mästarinnan Sandra Bengtsson, tävlande för One Chai i Stockholm, är uppvuxen utanför Halmstad.

Halmstads Muay Thais SM-vinnare i -67 kilo, Samuel Bark, har sedan tidigare tackat nej till VM för att göra en proffssatsning.

ANNONS