Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Halmstads Roddklubbs Moa Klintefors och Matilda Waide, med den svenska flaggan i mitten, tog sitt första guld i landslaget när JNM-motståndet krossades.

Halmstad-duon vann guld med Sverige – efter utklassning

Sveriges damåtta körde över helgens motstånd i Junior Nordiska Mästerskapen i Tammerfors och vann till slut med över 20 sekunders marginal. Bakom årorna fanns Halmstadborna Moa Klintefors och Matilda Waide.
– Det var inte så förväntat att vi skulle vinna, men det gick bra till slut, säger Matilda Waide.

Damåttan, som representerade Sverige i helgens upplaga av Junior Nordiska Mästerskapen i Tammerfors, hade inte höga förväntningar på sig själva inför helgens lopp.

– Målet var väl att hänga på de andra båtarna. Vi tänkte ändå att det är tuffa lag vi möter, så vi hade ingenting att förlora, säger Halmstad Roddklubbs Moa Klintefors.

Och förlora gjorde de inte heller. Efter ett imponerande lopp vann istället Sverige med över 20 sekunders marginal till Danmark på andra plats.

– Det var inte så förväntat att vi skulle vinna, men det gick bra till slut, konstaterar HRK:s andra damrepresentant Matilda Waide.

”Starka ihop”

På frågan om varför Sverige vann helgens tävling lyfter båda fram sammanhållningen inom gruppen.

– Vi är starka ihop. Många av oss har rott länge och vi har blivit ett bra lag. Vi är tajta både i båten och utanför, berättar Matilda.

Guldmedaljörerna var inte ensamma om att vara uttagna till JNM i Halmstads Roddklubb. På herrsidan satt HRK:s Edvin Persson med i båten som inte riktigt kunde matcha Danmark och Norge. Ebba Grimberg tvingades ställa in dagen innan avresan på grund av sjukdom.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!