Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mot nya mål. Halmstads CK:s nya juniorlag med, från vänster, Hugo Forssell, Niklas Jagerstål, Christoffer Wall, Gustav Johansson och Andreas Andersson hade sitt första träningsläger i ett vintrigt Oskarström i helgen.

Halmstad CK växlar upp med nytillskott

Halmstad Cykelklubbs juniorlag växer. Hemmafostrade JVM-åkaren Andreas Andersson, 17, får sällskap av fyra av Sveriges största talanger under 2017.

Andreas Andersson och fjolårets JSM-trea i tempo Christoffer Wall, ursprungligen från Höllviken, är kvar från premiärsäsongen 2016.

Nya i laget är Hugo Forssell från Linköping, som vann Sverigecupen för juniorer i höstas, cuptvåan Niklas Jagerstål från Flyinge och fyran Gustav Johansson från Falkenberg.

I helgen hade gänget sitt första träningsläger hemma hos initiativtagaren och tränaren, ex-proffset Michael ”Roddarn” Andersson i Oskarström. 

Konceptet är det samma som i fjol: att ge de unga cyklisterna möjlighet att köra fler internationella lopp än vad landslaget kan erbjuda.

– Har du ambitionen att en vacker dag bli yrkesåkare så måste du någonstans börja lära dig att köra i lag, köra stora tävlingar, möta internationell konkurrens och lära dig taktik. Det är någonting som tyvärr saknas i svensk cykel i dag i och med att det är för små tävlingar och för små konstellationer, säger "Roddarn" Andersson.

Nye Gustav Johansson, 17, från Falkenberg ser fram emot säsongsstarten i HCK-tröjan.

– Det är framför allt chansen att komma ut på större lopp – man utvecklas mer utomlands än vad man gör i Sverige. Och det är kul att köra med fler. I Falkenberg var jag den ende cyklisten som tävlade och fick sköta allting själv, säger han.

Andreas Andersson och alla tre fjolårskamraterna i Halmstad CK drabbades under 2016 av smittsamma bakterieinfektionen twar, som påverkar syreupptagningen. 

Michael ”Roddarn” Andersson hoppas att föreningen nu är bättre rustad för att möta sådana problem. Han säger:

– Skulle det uppstå igen så har vi för det första en helt annan erfarenhet av det och för det andra har vi hittat läkare som vet vad det här är och kan göra en bra behandling.

Fler lokala sportnyheter hittar du här