Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Halmstad BMK:s knall – klart för A-slutspel

Halmstad BMK:s succésäsong fortsätter. Den respektlösa nykomlingen avfärdade senaste säsongens SM-finalist Kista och är nu klart för A-slutspel.

Badminton: Svenska Badmintonligan
Halmstad BMK    4
Kista BMK    2

– Nu har vi nått vårt mål och kan bara spela ut. Det var därför det var så viktigt i dag också, myser Felix Burestedt, lagets frontfigur som än en gång fick spela huvudrollen.

Den attackstarke 21-åringen angav tonen omgående i Söndrumshallen. I herrsingel ett, en tidig nyckelmatch, satte han skicklige indonesiern Setyaldi Putra Wibowo på plats i tre raka set, 11–9, 11–7, 11–6. 

– Bollarna var lite långsamma och jag var lite bättre på att få ner bollarna i golvet. Han lyckades inte komma till och avgöra riktigt. Det kändes bra i dag.

Wibowo spelade nyligen hem segern i Halmstads Grand Prix-tävlingen. Men då var Burestedt inte med på grund av en fotskada. Den var nu återställd.

– Jag mötte honom för tre år sedan och då förlorade jag så det var skönt att ta revansch, påpekar Felix som precis som vanligt dominerade höjdbollarna men också kontrollerade det korta spelet.

På banan bredvid small det ordentligt när HBMK:s danska dynamit Sofie Holmboe Dahl komfortabelt avfärdade Linda Pertiwi Mutiara. 2–0 och smakstart inför knappa 200 personer i ett, återigen, fullsatt Söndrumshallen.

I herrsingel två fick 16-årige jättetalangen Colin Hammarberg chansen i stället för Filip Suwanphingkha som hade tenta i Malmö.

 – Han kunde ha fått den flyttad men han bad om det för sent. Men Colin gör det också bra, kommenterar tränare Niclas Rosengren.

Andy Tsai blev dock för svår för Hammarberg, som i januari flyttar till Malaysia för att bo och spela badminton. Tsai vann med 3–0 (11–9, 11–6, 11–6) och även Jakob Burestedt i par med Linus Conrad, nyförvärv från Karlskrona, fick ge vika i herrdubbeln. Men tack vare Lina Feisher Nielsens och Louise Erikssons 3–0 i damdubbeln var en poäng säkrad och segern inom räckhåll inför mixedmatchen.

Den knep Felix och Louise med 3–0 efter 11–9 gånger tre. Segern var lagets tredje och nu toppar laget Svenska Badmintonligan, som nykomling.

– Uppsala och Täby är favoriter. Men vi skrällde mot Kista i dag så varför skulle vi inte kunna skrälla mot Täby också, menar Burestedt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här