Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmias backlinje fick mycket att göra mot det spelskickliga skånelaget.

Halmias cupäventyr över efter förlust mot topplag

Det var David mot Goliat när Halmia mötte Elitettans serieledare Limhamn Bunkeflo. Ett hattrick från gästernas Johanna Ejdelind innebar Halmias uttåg ur Svenska cupen.

Redan efter fyra minuter rann LB07-anfallaren igenom Halmias försvar och fick ett friläge. Målvakten Isabel Sandström avvärjde den gången med en svettig räddning, men Ejdelind skulle ändå bli kvällens huvudperson. 

Kvarten senare gör hon nämligen 0-1, strax innan paus 0-2, och strax eter 0-3. Efter de snabba målen gick luften ur hemmalaget, och Lindhamn Bunkeflo kunde kontrollera resten av matchen till en komfortabel seger.

– Det klart vi hade förhoppning att kunna skrälla, och innan deras andra mål är vi med hyfsat i matchen. Det är ett väldigt bra lag vi möter i dag, men det slutar ändå bara 3-0, det är inget superras, säger Halmiatränaren Jan Wärn.

Att siffrorna hölls nere kan Jan, och resten av Halmia, tacka Isabel Sandström för. Målvakten stod för flera kvalificerade räddningar, och gjorde vad hon kunde för att hålla kvar Halmia i matchen.

Därmed slutar alltså årets cupäventyr för Halmia, redan i den andra omgången.

– "Så här bra ska vi bli", sa jag till spelarna i efterhand. Varje spelare är skickligare än oss individuellt. Men de är också äldre, och mer rutinerade. Vi har ett ungt och lovande lag, och fortsätter vi att jobba hårt kan vi komma upp i den nivå LB07 visade upp i dag, säger Wärn.

Fler lokala sportnyheter hittar du här