Halmia vidare till åttondelsfinal i Gothia

Efter att ha slagit IFK Uppsala med 2-1 väntar nu norskt motstånd för Halmias P18-lag i åttondelsfinalen av Gothia Cup.

ANNONS
|

Tre Halmstadlag slutade som gruppvinnare efter cupens inledande tre matcher. Astrios F14 åkte ut mot spanska Gasteizko Neskak i sextondelsfinalen, och för IF Centerns F16 blev det respass i åttondelen mot amerikanska Eastside FC.

Således lever nu Halmstadhoppet med Halmias P18-lag, som har slagit ut både IFK Uppsala och ett lag från förenade Arabemiraten. Uppsala skulle visa sig vara ett tufft motstånd då de inte släppt in ett enda mål innan matchen mot Halmia.

– Det var en svår match, vi har många matcher i benen och möter ett lag som är jätteduktiga defensivt. Det var något av ett mardrömsläge att ligga under med 0-1 mot dem i halvtid, säger Halmias tränare Andreas Jedraski.

ANNONS

Men Halmia skulle lyckas vända matchen. De började spela mer chansspel och fler bollar i djupled, och lyckades göra de två mål som krävdes för seger. I dag väntar alltså norska Os TF i en åttondelsfinal.

– Det norska laget verkar spela kompakt och bra, men vi har jättegoda chanser, säger Andreas Jedraski.

Halmia har dessutom, lagom till slutspelet, fått förstärkning från A-truppen. Malte Påhlsson, Marcus Jönsson och Oskar Gustafsson har anslutit till truppen för att spetsa den ytterligare i jakten på en topplacering i turneringen.

Avspark i matchen mot Os TF är i dag klockan 09.10. Vid vinst spelar de kvartsfinal i eftermiddag och i bästa fall också semifinal i kväll.

ANNONS