Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bra dag på jobbet. Joe Sise firar sitt andra mål för dagen, och sitt fjärde på de två senaste matcherna.

Halmia segrade i Hallandsderbyt

Ingelsten-effekten för IS Halmia fortsätter. Seger mot Ullared i tränarens andra match gör att Halmia tar ytterligare kliv upp i tabellen.

Division 2 Västra Götaland

Halmia 3

Ullared 0

Halmia inledde matchen på Örjans Vall på bästa sätt. De styrde spelet och skapade flera lägen, och tog helt rättvist ledningen i den 37:e minuten. Joe Sise kunde då enkelt slå in bollen i öppet mål, efter att Per Gulda osjälviskt passat honom i ett friläge.


I andra halvlek kom dock aldrig Halmia upp i nivå, men Ullared blev heller aldrig riktigt farliga i sina kvitteringsförsök. Till slut kunde också Halmia slå de sista spikarna i kistan på ett tröttkört Ullared. Joe Sise gjorde sitt andra för dagen i matchminut 82, och inhopparen Sten Preuss kunde rulla in trean på tilläggstid.

– Vi spelar jäkligt disciplinerat i dag och håller fokus matchen ut, och släpper inte till mycket chanser för Ullared. Första halvlek är dessutom riktigt bra offensivt, och 1-0 i halvtid kändes som snål utdelning, säger Halmias spelande tränare Patrik Ingelsten.

Halmia lyckades hålla nollan för blott tredje gången den här säsongen, något som värderas högt av tränare Ingelsten:

– Vi vet ju att de brukar vara de lagen som är målsnåla bakåt som ligger i toppen av tabellen. När vi inte får det att stämma riktigt offensivt i andra halvlek är det skönt att kunna hålla tätt och inte släppa till några lägen. Sedan är det såklart skönt för backlinjen och för Malte (Påhlsson, målvakt) att vi ser till att hålla nollan, säger han.

Ytterligare glädjeämnen för Halmia är att nyförvärvet från Laholm, Anton Jonsson, kunde göra sin första match för klubben.

– Han får gå in och spela 90 minuter direkt, och gör det riktigt bra. Han är stark och trygg med boll och han kommer bli nyttig för oss under hösten med tanke på att han kan spela på flera positioner, säger Ingelsten, och refererar till att Jonsson inledde matchen som offensiv mittfältare, och avslutade den som defensiv.

Segern innebär att Halmia klättrar i tabellen igen, nu till en nionde plats. Nästa helg väntar tabellfemman Höganäs, och första eldprovet för Ingelstens adepter.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!