Halmia kommer med gott självförtroende till omstarten efter derbysegern senast mot HBK.
Halmia kommer med gott självförtroende till omstarten efter derbysegern senast mot HBK. Bild: KRISTER ANDERSSON

Halmia laddade inför ligaomstarten i Göteborg

Halmia kommer med gott självförtroende till ligaomstarten efter derbysegern mot HBK innan uppehållet. För att svetsa samman truppen ännu mer var man i helgen på träningsläger i Göteborg.

ANNONS
|

Den 8 augusti drar Halmias damer igång seriespelet igen när man tar emot Göteborgs FF. I helgen laddade man just i Göteborg med en träningsmatch mot Göteborg DFF, som spelar i division 1 norra Götaland.

– Vi spelade 2-2 och resultatet är vi nöjda med men det fanns mer att önska i spelet, säger tränare Peter Blomqvist.

Läget inför omstarten ser relativt bra ut menar Halmia-tränaren men där det dock finns ett par skavanker och andra oklarheter i truppen.

– Evelina Persson är inte helt återställd från sin skada i främre lårmuskeln. Sen har Sofia Voldby lite känning i sin ena fot. Hon var på det regionala lägret på Bosön förra veckan och hon har haft lite för hög belastning.

ANNONS

– Alicia Hansson kan också försvinna då hon eventuellt ska på college men man vet inte vad som händer riktigt med tanke på coronan. Vi kommer kunna använda henne halva höstsäsongen i alla fall.

Positivt är att målvaken Matilda Brovall gör framsteg efter att hon i derbyt mot HBK, innan uppehållet, drog armbågen ur led.

– Det är kul att Matilda gör farmsteg men det är en bit kvar för henne. Vi har en till bra målvakt i Cornelia Jarving som gjorde det bra uppe i Göteborg.

ANNONS