Kometkarriär. Ingelsten (höger) kom till Halmia i februari i år, och tog över som tränare i slutet av juni.
Kometkarriär. Ingelsten (höger) kom till Halmia i februari i år, och tog över som tränare i slutet av juni.

Halmia förlänger med Patrik Ingelsten

Tre matcher och tre segrar var allt som krävdes för att Patrik Ingelsten skulle få fortsatt förtroende som Halmiatränare. Den spelande tränaren är nu klar för att styra skutan även nästa säsong.

ANNONS
|

– På den korta tiden han varit tränare har han gjort mycket bra avtryck. Att han skulle kliva in i "ledarbanor" var tanken redan när han kom, även om det gick lite snabbare än vi först trott, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Ingelsten tog över som tränare under sommaruppehållet, när Peter Lindau lämnade posten. Hittills har det bara varit leenden i klubbstugan, efter att Ingelsten tagit tre raka segrar i sin roll som huvudtränare och inhoppare. Det var allt Halmialedningen behövde se, och de har redan förlängt med 34-åringen till ytterligare en säsong.

– Han har visat att han löser jobbet på flera plan, och snabbt blivit populär i laget. Vi valde att förlänga så pass tidigt för att sända rätt signaler om långsiktighet i klubben, säger Jönsson.

ANNONS

Ingelsten själv är också nöjd med början på sin tränarkarriär, och värnar om den goda dialogen mellan tränare och ledning.

– Det har börjat väldigt bra, och det känns tryggt att få förtroende att bära detta vidare. Vi kan fortsätta jobba vidare med materialet vi har och redan nu börja blicka mot nästa säsong, säger Patrik Ingelsten.

Halmiatränaren fortsätter:

– Det är få förunnat att få börja sin tränarkarriär direkt i division två. Det är ett gäng inspirerande, sugna killar som har höga ambitioner, vilket underlättar mitt arbete.

Det är ännu oklart om Ingelsten kommer skriva in sig även som spelare till nästa säsong, eller om han kommer kunna lägga allt krut på tränarrollen. Men i vilket fall så är det tydligt att han ser en lång karriär som tränare framför sig.

– Jag vill bli en så bra fotbollstränare som möjligt. Jag vill driva mig själv på samma sätt jag gjort som spelare. Jag skulle aldrig binda upp mig i fem år till samma klubb, men jag trivs jättebra i Halmia och ser fram emot att ha hand om laget även nästa säsong.

ANNONS