Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frustrerat. ISH-anfallaren Joe Sise (i mitten) var mycket besviken, när Halmia förlorade med 3-2 mot HIF Akademi.

Halmia föll efter ras – men förlänger med Sise

Halmia åkte i går kväll på ny torsk efter bedrövlig första halvlek. HIF Akademi vann med 3–2 på Örjans vall. Ljuset i mörkret; Joe Sise har skrivit på för spel säsongen ut.

Division 2 Västra Götaland
IS Halmia - Helsingborgs IF Akademi 2-3

– Katastrof. Vi var inte med alls i första halvlek. Det känns som att vi tänker att vi redan har semester och ska gå hem matchen. Vi underskattar motståndet, säger Halmia-anfallaren Joe Sise. 

Halmia-supportrarna får, bland all irritation över lagets ynkliga prestation, fira en förlängning med tidigare HBK-anfallaren och utlandsproffset Joe Sise. Han skrev inför säsongen på ett kontrakt fram till sommaren, men förlängde här om dagen kontraktet över säsongen. 

– Det känns skönt för mig att spela matcher. Jag känner att jag blir bättre för varje match. Jag har en enorm potential och är där jag vill vara, men vill få mer kontinuitet. Jag är svårstoppad om jag kan hålla mig skadefri. säger Joe Sise. 

26-årige anfallaren hade dock inte vad som krävdes för att lyfta laget i första halvlek. Rödvitt rullade mycket boll, men hotade inte framåt. Laget var för långsamt. Helsingborgs IF Akademi kontrade friskt och tog i 28:e minuten ledningen genom Lowe Ohlander, medan Mouhamed Fahs, fyra minuter senare utökade till 2-0 på volley. Ett par minuter innan halvtid kom även trean. Då var Halmia i rejäl brygga. 

– Vi höll bollen i backlinjen hela tiden och passade runt bollen 20 meter från motståndarna. Vi löper inte ordentligt framåt och springer för sakta i hemåtjobbet, säger ISH-tränaren Peter Lindau. 

I andra halvlek lyfte hemmalaget. Det blev fler inlägg och fler instick i straffområdet. Sise reducerade i 56:e minuten till 3-1 på inlägg.

– Vi var förbannade och lyfte laget. Om jag hade fått tjugo sådana inlägg blir det ett par mål, men om jag bara får ett inlägg blir det bara ett mål, säger Joe Sise frustrerat. 

Halmia jagade länge ett till mål. Till slut kom det. Per Gulda höll sig, i 68:e minuten, framme på ett inlägg och petade efter retur in bollen i mål. Det blev dock inte mer än så. Det blev ny förlust. 

Nu väntar ett par veckors semester och träning innan höstpremiär om en månad mot Torslanda på bortaplan.

Fler lokala sportnyheter hittar du här