Matchhjälte. IS Halmias Vuk Lugonjic (till vänster) imponerade under lördagen med ett mål och en assist, när laget bröt en tung trend och besegrade Sävedalen med 2-1 på Örjans vall.

Halmia bröt förlusttrenden

Tio insläppta mål och tre raka förluster i bagaget. Det var Halmias facit inför lördagens hemmamatch mot topplaget Sävedalen på Örjans vall. Då ritade rödvitt om kartan. Det var disciplinerad defensiv, varierat anfallsspel och till slut en efterlängtad seger.

|

Division 2 Västra Götaland

Halmia-Sävedalen 2-1 (1-0)

– Det är alltid skönt att vinna. Vi jobbade på bra och hade bra fart i benen under stora delar av matchen, säger ISH-tränaren Peter Lindau.

Halmia visade under lördagen att laget lärt sig en läxa av de tre senaste matchernas defensiva kollaps. ISH var defensivt organiserat och anföll vid väl valda tillfällen. Marcus Jönsson och Per Gulda hade tidigt ett varsitt bra läge framför mål, medan Sävedalen träffade ribban. Det fanns chanser.

– Vi träffade varandra bra, när vi hade bollen och var därför farliga framåt. Vi hade många chanser och halvchanser, säger Peter Lindau.

I den 35:e minuten kom till slut målet. Vuk Lugonjic tog vara på en felpassning från bortalaget utanför offensivt straffområdet, gled förbi en försvarare och placerade in 1-0 i mål. Han gjorde sitt fjärde mål för säsongen och visade, i avstängde Joe Sises frånvaro, att han är en man för startelvan.

I andra halvlek tog göteborgarna kommandot i matchen. Halmia backade hem och såg ut att vilja försvara hem tre poäng, vilket straffade sig i 57:e minuten med insläppt mål efter taffligt försvarsspel vid frispark från vänsterkanten. Jonatan Viker kvitterade till 1-1.

– Vi hann inte riktigt med vid målet, men var annars trygga bakåt. Vi låg lite lägre och var täta mellan leden, vilket gjorde det svårt för dem, säger Peter Lindau.

Halmia fick, i takt med att Ervin Ribic byttes in, ny energi och fick fast bollen i offensiv zon. Det ledde till nytt övertag i matchen.

– Vi var starka i sista halvan av andra halvlek. Vi får flyt i spelet och kan skapa chanser. De gjorde ett bra jobb, säger tränaren.

Halmia tryckte på i slutet av matchen och fick med drygt tre minuter kvar en chans att avgöra, när Lugonjic kom fram i bra läge, men sköt en bit över mål. Han sörjde dock inte det utan var minuten efter med i avgörandet, när han kom fram längs vänsterkanten och frispelade Per Gulda till 2-1. Det räckte för att knipa första segern sedan i början av maj.

– Det var skönt att reparera missen. Vi hade kanske lite tur, men vi hade även orken att springa in i det sista. Det är kul att få göra mål och assist, men framför allt att vinna igen, säger Vuk Lugonjic.

Halmia-spelarna får inte vila länge. På tisdag ställs laget mot Landskrona i Svenska cupen på Örjans vall.