Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Avgörande duellspel. Halmias Matilda Olsson (till vänster) gav tidigt ISH ledningen i matchen, men tappade i andra halvlek i takt med att bortalaget blev mer fysiskt. Det blev 2-1-förlust.

Halmia övertygade utan framgång

Halmia hade i lördags 1-0-ledning och allt i egna händer. Det blev ändå förlust. Hammenhög var effektivt och vände underläge till seger på Halmstad Arena IP.

Division 1 Södra Götaland
IS Halmia-Hammenhögs IF 1-2

– Vi gjorde en bra match mot ett bra lag. Vi hade varit värda en poäng, säger ISH-tränaren Mattias Hed. 

Halmia dam stod återigen för en imponerande insats med stark offensivlusta från första till sista minut. Laget fick utdelning tidigt. Matilda Olsson tog sig runt på högerkanten och tryckte in 1-0. Det gav hemmalaget energi. ISH hade många möjligheter att utöka ledningen, men nådde inte ända fram. 

– Vi var riktigt bra. Vi borde ha punkterat matchen med en 2-0- eller 3-0-ledning. Det är skört med en uddamålsledning. Vi hade behövt sätta våra chanser.

I andra halvlek ändrade bortalaget spelfilosofi. Hammenhög klev, trots att matchen lades på Halmstad Arenas ena konstgräsplan på grund av friidrottstävlingen Laxaspelen, in mer än tidigare i duellspelet och gjorde det svårt för det unga hemmalaget. 

– Hammenhög tog kommandot i det fysiska spelet eftersom att vi tappade i närkamperna. Vi var inte lika fokuserade. Det är farligt, då det kan göra att man tappar en match. 

Så blev det. Hammenhög skapade inte speciellt många målchanser, men var till skillnad från Halmia effektivt. I den 58:e minuten kvitterade Helena Palm till 1-1 och tolv minuter senare gav Sara Strömberg bortalaget ledningen. Halmia var återigen i brygga, trots övertygande anfallsspel. 

– Vi är ännu väldigt unga. De äldsta i laget är runt 19 år. Vi faller nog lite på rutinen. Vi har ett bra anfallsspel, men blir kanske lite naiva ibland när vi vill framåt. 

Halmia fortsatte att trycka på framåt och hade ett par fina lägen att utjämna. Det räckte inte hela vägen. Halmia förlorade för andra matchen i rad och är nu femma i serien.  

– Det är så klart alltid surt att förlora matcher, men vi gjorde det ändå väldigt bra. Vi är nöjda med vår insats. 

Halmia möter i nästa match Dösjöbro, som är tre placeringar bakom, på bortaplan. Därefter blir det en månads sommaruppehåll.

Fler lokala sportnyheter hittar du här