Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Herman Nikolic, chefredaktör för Hallandsposten, berättar om den nya satsningen på eHP när papperstidningen får en tidigare trycktid. Bild: Jari välitalo
Herman Nikolic, chefredaktör för Hallandsposten, berättar om den nya satsningen på eHP när papperstidningen får en tidigare trycktid. Bild: Jari välitalo

Hallandsposten får ny deadline – satsar på extra edition av eHP

Hallandsposten får en tidigare deadline från och med den 14 november.
Det påverkar sena sportresultat och nyheter i papperstidningen – därför lanseras samtidigt en ny satsning på eHP.
– För sportälskare som ännu inte testat e-tidningen är det hög tid att logga in nu och ta del av den upphottade e-tidningen, säger HP:s chefredaktör Herman Nikolic.

Från och med tisdagen den 14 november kommer Hallandspostens pappersupplaga att gå till tryck redan strax efter kl. 20:00 på kvällen.

Det är närmare två timmar tidigare än vad som varit fallet de senaste åren.

– Vi gör förändringen för att skapa ett större ”fönster” med fler timmar att kunna dela ut tidningen på. Vi tror inte att printläsarna vill få tidningen senare på förmiddagen så därför ruckar vi på trycktiden i andra änden, säger HP:s chefredaktör Herman Nikolic.

Förändringen kommer påverka allt sent material som HP tidigare har kunnat få med i tidningen, såväl sena nyhetshändelser som sportbevakningen där matcher som börjar senare än kl. 17.30 och sena resultat inte längre kommer att komma med i papperstidningen till nästkommande dag.

De kvällsmatcher som sportredaktionen bevakar – eller sena nyhetshändelser – kommer du som läsare precis som tidigare kunna ta del av direkt på sajten, hallandsposten.se.

Ny satsning på eHP

Samtidigt som pappersupplagan får en tidigare trycktid gör HP en nysatsning på e-tidningen.

Matcher som sporten bevakar efter tidningens deadline – och viktiga nyhetshändelser – kommer att publiceras i uppdaterade editioner av e-tidningen efter kl. 22:00 på kvällen.

Den första eHP-versionen kommer framöver att finnas tillgänglig runt klockan kl. 20.30 på kvällen – och är då baserad på innehållet i papperstidningen. I de senare editionerna, som publiceras efter kl. 22:00, finns kvällsmatcher och sena nyheter samt en uppdaterad resultatbörs med.

– Uppsidan kommer att märkas direkt om du laddat ner den nya e-tidningsappen. Då kan du som HP-prenumerant ta del av den sena utgåvan varje kväll vid cirka kl. 22:30 – och den kommer att vara uppdaterad även med sportnyheter och resultat. För sportälskare som ännu inte testat e-tidningen är det därför hög tid att logga in nu och ta del av den upphottade e-tidningen – om man inte redan gjort det, säger Herman Nikolic.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!