Segerraden förlängd för Hyltebruk – besegrade Genevad/Veinge

1–2 (0–1) blev resultatet när Genevad/Veinge och Hyltebruk möttes på Veinge IP på lördagen. I och med detta har Hyltebruk hela sju raka segrar i division 5 Halland herr i fotboll.

ANNONS
|
Hyltebruks IF
2

– Vi har 1-0 med oss in i pausen efter en halvlek där vi dominerar totalt och har många klara målchanser som vi inte lyckas förvalta. I andra släpper vi in dem i matchen mer och mer men vi lyckas avgöra med cirka kvarten kvar. En match som vi borde avgjort i första halvlek men tre poäng är det som räknas. Sju raka segrar nu och det gäller bara att fortsätta ånga på, kommenterade Hyltebruks tränare Egzon Maholli.

Genevad/Veinges tränare Charlie Boson om matchen:

– Vi gör en helt okej insats. Hylte för spelet utan att skapa några jättechanser men där vi olyckligt släpper in en straff. I andra halvlek öppnar det upp sig mer och när Hylte inte lyckas få in 2-0 så är det istället vi som, åtminstone chansmässigt, tar över något. Efter kvitteringen har vi känn på segern och chansar kanske lite för offensivt vilket straffade sig. Vi var absolut förtjänta av en pinne idag. Men det brukar vara stolpe in för topplagen och tvärtom för bottenlagen.

ANNONS

Målgörare för Hyltebruk blev Jonas Andersson och Adonis Gashi och för Genevad/Veinge var det Ferdijan Kurtic som hittade rätt.

Med fyra omgångar kvar är Genevad/Veinge på tionde plats i tabellen, medan Hyltebruk leder serien.

I nästa match möter Genevad/Veinge Galtabäck borta på lördag 12 september 14.00. Hyltebruk möter Centern fredag 11 september 18.00 hemma.

ANNONS