Seger för Getinge i tidiga seriefinalen mot Örnia

Getinge tog en tung seger på hemmaplan mot Örnia i toppmötet mellan ettan och tvåan i division 6 Halland mellersta södra herr i fotboll på onsdagen. Matchen slutade 6–2 (2–1).

ANNONS
|
IS Örnia
2

– Vi är väldigt nöjda med prestationen och resultatet. Vi gör en bra första halvlek men borde gjort något fler mål men utdelningen kom i andra halvlek istället. Vi växlar upp och gör fyra raka mål under en 20-minutersperiod. Mål utspritt på flera målskyttar igen vilket är tacksamt, vi har många olika spelare som kan göra mål, kommenterade Getinges tränare Emil Tillander efter matchen.

Örnias tränare Alexander Bornhager tyckte så här om matchen:

– Segern var helt rättvis och välförtjänt. Getinge är inget vanligt division 6-lag, är helt säker på att dem varit ett topplag i såväl division 5 och 4 också. Vi krigar på hela matchen och har faktiskt en kvitteringsboll inne till 2–2 som blir bortdömt för hands. Minuten senare gör dom istället 3–1 och det är väl lite där matchen avgörs. Vi kommer gnugga på under uppehållet och komma ännu starkare i höst. Stort grattis till Getinge.

ANNONS

Hemmalagets mål gjordes av Malkolm Karlsson 2, Anton Andersson, Oscar Bengtsson, Simon Lago och Filip Nilsson medan Mikael Mocevic Baggner noterades för målen för Örnia.

Efter tre matcher har Getinge nu nio poäng och Örnia har sex poäng.

I nästa omgång har Getinge Simlångsdalen borta på Simlångsdalens IP, fredag 14 augusti 18.30. Örnia spelar hemma mot Lidhult onsdag 19 augusti 18.30.

ANNONS